Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τεστ και οικονομική ενίσχυση στους στρατευμένους

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΚΕ ΚΑΙ Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΥΕΘΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Δημοσίευση: 24 Απρ 2021 18:00

Πραγματοποίηση προληπτικών τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού στους στρατευμένους που θα μετακινηθούν ενόψει των εορταστικών αδειών του Πάσχα και έκτακτη οικονομική ενίσχυση των στρατευμένων για την περίοδο του Πάσχα, ζητούν από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, πέντε βουλευτές του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων και ο Λαρισαίος Γ. Λαμπρούλης, επισημαίνοντας στις δύο ερωτήσεις που κατέθεσαν: «Το Υπουργείο Άμυνας ενόψει των εορτών του Πάσχα, έχει προγραμματίσει εορταστικές άδειες για τους στρατευμένους, οι οποίοι θα μετακινηθούν προς τους τόπους καταγωγής τους. Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει όλα τα μέτρα για τη μη διασπορά του ιού, τόσο κατά τη μετακίνηση των στρατευμένων, αλλά και με την επιστροφή τους από την άδεια.

Ένα από τα μέτρα που οφείλει να πάρει άμεσα η κυβέρνηση, είναι η πραγματοποίηση συχνών τεστ σε όλους τους στρατευμένους, πολύ περισσότερο σε αυτούς που σύμφωνα με τον προγραμματισμό, πρόκειται να πάρουν εορταστική άδεια για το Πάσχα, αλλά και όταν θα επιστρέψουν στη μονάδα τους. Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την πραγματοποίηση τεστ κορονοϊού στους στρατευμένους που θα μετακινηθούν για την εορταστική άδεια του Πάσχα, αλλά και κατά την επιστροφή τους από την άδεια;».
*Για έκτακτη οικονομική ενίσχυση: «Την περίοδο των εορτών του Πάσχα οι στρατευμένοι πρόκειται να μετακινηθούν από τις μονάδες τους προς τους τόπους καταγωγής τους. Τα έξοδα μετακίνησης των στρατευμένων είναι δυσβάστακτα, όταν μάλιστα ο στρατιώτης αμείβεται με τον λεγόμενο μισθό κάθε μήνα 8,62 ευρώ και στο σύνολο της 9μηνης θητείας του δικαιούται μόλις μία δωρεάν μετακίνηση από και προς τη μονάδα όπου υπηρετεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι οικογένειες των στρατευμένων να επιβαρύνονται με τα έξοδα μετακίνησης των στρατιωτών, προκειμένου να κάνουν Πάσχα μαζί με το παιδί τους, που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία. Ταυτόχρονα, λόγω της κρίσης, είναι χιλιάδες οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν ανεργία και τεράστια οικονομικά προβλήματα. Αυτά, διογκώνονται όταν τυχαίνει στην οικογένεια, να υπάρχει και παιδί που υπηρετεί τη θητεία του. Η κυβέρνηση οφείλει έκτακτα να προχωρήσει σε οικονομική ενίσχυση των στρατευμένων νέων για τις ημέρες του Πάσχα, προκειμένου να μπορέσουν αξιοπρεπώς να περάσουν αυτές τις μέρες, με τις οικογένειες και τους δικούς τους. Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση έκτακτα ώστε την περίοδο των εορτών του Πάσχα να εξασφαλιστεί η οικονομική ενίσχυση για όλους τους στρατιώτες;».

Σχετικά Άρθρα