«Να στηριχθούν οι τρίτεκνοι»

ΑΝΑΦΟΡΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

Δημοσίευση: 27 Απρ 2021 16:00

Τα αιτήματα των τριτέκνων έθεσε προς τους συναρμόδιους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη, Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ι. Πλακιωτάκη, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, καταθέτοντας αναφορά στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και ζητώντας ενημέρωση για τις αποφάσεις της κυβέρνησης, όπως και συγκεκριμένες ενέργειες στην κατεύθυνση επίλυσής τους.


Συγκεκριμένα, ζητά τη θετική αντιμετώπιση των υποψήφιων μαθητών που προέρχονται από τρίτεκνες οικογένειες στις Πανελλήνιες εξετάσεις και την ένταξη στο μηχανογραφικό τους και του Λιμενικού Σώματος, όπως ακριβώς συμβαίνει ήδη και με τις στρατιωτικές σχολές.
Παράλληλα, μεταφέρει το αίτημα της Ομοσπονδίας τους, για την αρωγή της Πολιτείας σε σχέση με το καθεστώς μεταθέσεων των τρίτεκνων Λιμενικών, έτσι ώστε να προστατευτεί ο θεσμός της οικογένειας, καθώς
επίσης και μια ευνοϊκότερη κρατική πολιτική σε σχέση με την επιδότηση εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, στο πλαίσιο της ειδικότερων μέτρων κοινωνικής πολιτικής προς τις παραπάνω οικογένειες που μια κυβέρνηση θα έπρεπε να επιδεικνύει, ειδικά για τις οικογένειές τους, που τυγχάνουν να είναι κάτοικοι των Ελληνικών νησιών ή σε γονείς φοιτητών που σπουδάζουν στα νησιωτικά Πανεπιστήμια της χώρας.
Σε κάθε περίπτωση, η Ευαγγελία Λιακούλη στο κείμενο της αναφοράς της τονίζει την ανάγκη επίλυσης των εύλογων ανωτέρω αιτημάτων των τριτέκνων από πλευράς της κυβέρνησης, όχι μόνο στο πλαίσιο της απαραίτητης επίδειξης κοινωνικής ευαισθησίας, αλλά και στο πλαίσιο της στήριξης όλων των πολυτεκνικών οικογενειών, ανεξαρτήτως αριθμού τέκνων, «δεδομένης της διόγκωσης του δημογραφικού προβλήματος στη χώρα μας, το οποίο όλοι επικαλούνται, αλλά, επί του πρακτέου, πολύ λίγα γίνονται», όπως χαρακτηριστικά κατέληξε, η Λαρισαία βουλευτής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass