Να στηριχθεί ο κλάδος του επισιτισμού

ΖΗΤΑ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 28 Απρ 2021 16:40

Τα δίκαια αιτήματα των σωματείων των εργαζομένων και ανέργων του κλάδου του επισιτισμού υποστηρίζει η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας και με ανακοίνωσή της αξιώνει από την Κυβέρνηση να δώσει άμεση λύση σ’ αυτά.


Τα σχετικά αιτήματα είναι: Υποχρεωτική εφαρμογή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους σε επισιτιστικές επιχειρήσεις. Σταθερή εργασία με 5νθήμερο - 7ωρο, με αποδοχές 8ωρου και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης. Πλήρη κοινωνική ασφάλιση για όλους τους εργαζόμενους. Ένταξη των διανομέων (ντελίβερι), μαγείρων, σερβιτόρων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Μέτρα προστασίας της Υγείας, παροχή εξοπλισμού ατομικής προστασίας για μάγειρες, σερβιτόρους, λάντζα, κ.λπ. Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες στη βάση των διατάξεων που προβλέπουν μέχρι σήμερα και για άλλες ειδικότητες. Να οροθετηθεί χιλιομετρικά η εμβέλεια διανομής των καταστημάτων. Μηχανάκια, εξοπλισμός, συντήρηση και έξοδα μετακίνησης να παρέχονται από την επιχείρηση και να συμπεριλαμβάνεται το κράνος για τους διανομείς. Να ενταχτούν στον μηχανισμό στήριξης όλοι οι εποχικά απασχολούμενοι στον επισιτισμό που δεν θα δουλέψουν το καλοκαίρι του 2021. Να σταματήσουν οι απολύσεις. Έκτακτο βοήθημα 600 ευρώ για το Πάσχα σε όλους τους εργαζόμενους σε επισιτισμό, τουρισμό, που εργάστηκαν το 2019 ή το 2020 χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όσο διαρκεί η ανεργία, με διασφάλιση όλων των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Απαλλαγή για όσο διάστημα είναι κάποιος άνεργος, σε αναστολή, στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ή απλήρωτος, από τους λογαριασμούς ρεύματος, νερού, τηλεφώνου και να μη γίνεται διακοπή της παροχής τους. Κανένα λαϊκό σπίτι σε πλειστηριασμό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass