Τραπεζάκια ακόμα και στους δρόμους!

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ *ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΛΟΓΩ ΥΨΟΜΕΤΡΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ… ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ ΕΞΩ

Δημοσίευση: 30 Απρ 2021 21:52

Του Κώστα Γκιάστα
Τη σκέψη να δοθεί σε καταστήματα εστίασης ακόμα και τμήμα των δρόμων με στόχο τη μεγαλύτερη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων για περισσότερα έσοδα, κάνει ο Δήμος Ελασσόνας σύμφωνα με πληροφορίες. Το ενδεχόμενο αυτό το εξετάζει για να μπορεί να

δώσει μια χείρα βοηθείας στους επαγγελματίες που έχουν δεχθεί μεγάλο πλήγμα όλο το προηγούμενο διάστημα και μετά το Πάσχα ανοίγουν ξανά τα καταστήματά τους, σε εξωτερικό χώρο. Ωστόσο η δημοτική αρχή θέλει σε πρώτη φάση να ελέγξει εάν κάτι τέτοιο το επιτρέπει ο νόμος.
Παρ’ όλα αυτά ο Δήμος εξέδωσε και δελτίο Τύπου σύμφωνα με το οποίο ενημερώνει ότι πρώτον οι αιτήσεις για την άδεια χρήσης κοινόχρηστων χώρων θα γίνουν ηλεκτρονικά και δεύτερο πως θα υπάρξουν σημαντικές μειώσεις στα τέλη τραπεζοκαθισμάτων. Πιο συγκεκριμένα, ηλεκτρονικά θα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στον Δήμο Ελασσόνας οι επαγγελματίες της εστίασης (καφέ, εστιατόρια κ.α.) ώστε να τους χορηγηθεί προσωρινή άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου, μετά την επανεκκίνηση της εστίασης εκ νέου στις 3 Μαΐου.
Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου του Δήμου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επαγγελματίες λόγω των αργιών και των μέτρων που αφορούν την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων τους, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός στους χώρους αυτούς, καλούνται να υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά μέσα από τη σελίδα του Δήμου www.dimoselassonas.gr και στο e-mail που θα δηλώσουν θα τους αποσταλεί από την υπηρεσία ηλεκτρονικά και η προσωρινή άδεια χρήσης.
Ο Δήμος Ελασσόνας το επόμενο διάστημα, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα προβεί και σε σημαντική μείωση των τελών τραπεζοκαθισμάτων, ώστε να ενισχυθεί ο κλάδος της εστίασης, που όλο αυτό το διάστημα έχει πληγεί σημαντικά.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις το ποσοστό μείωσης ίσως να φτάσει και το 50%.
«Είναι ο μόνος τρόπος στην παρούσα φάση να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε έναν κλάδο που δέχθηκε μεγάλη ζημιά όλους αυτούς τους μήνες», εξηγεί στην «Ε» ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καρανίκας.
Η περιοχή της Ελασσόνας εκτός από την πόλη έχει και δεκάδες χωριά. Κάποια από αυτά είναι σε μεγάλο υψόμετρο και αυτό προκαλεί και κάποια ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν αυτά τα καταστήματα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το χωριό Λιβάδι. Οι θερμοκρασίες δεν επιτρέπουν στους επαγγελματίες να διαμορφώσουν εξωτερικούς χώρους λειτουργίας, καθώς ο κόσμος δεν μπορεί να κάθεται έξω.
Εξέδωσαν μάλιστα και ψήφισμα με το οποίο εκφράζουν την αντίδρασή τους για τον τρόπο λειτουργίας, εξηγώντας ότι στα 1.200 μέτρα δεν μπορούν να επιβιώσουν τα καταστήματα εστίασης μόνο με τους εξωτερικούς χώρους. Ζήτησαν από πολιτικά και αυτοδιοικητικά πρόσωπα να βρεθεί λύση στο πρόβλημά τους, καθώς ήδη ο κλάδος τους έχει γονατίσει από την πανδημία και ότι είναι στα όρια τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass