Με ζέστη και σκόνη η Κυριακή του Πάσχα

Δημοσίευση: 30 Απρ 2021 21:31

ΑΓΙΑ Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Με πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα γιορτάσουμε φέτος το Πάσχα, όπως υποστηρίζει ο Αγιώτης ερασιτέχνης μετεωρολόγος Πάνος Αρχοντής, καθώς, όπως λέει, πολύ θερμές αέριες μάζες από τα βορειότερα τμήματα της Αφρικής θα “βάλουν πλώρη”

για τη χώρα μας εκτινάσσοντας τον υδράργυρο σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και σε καλοκαιρινά επίπεδα. Καθοριστικό ρόλο γι’ αυτές τις θερμοκρασίες θα παίξει η ποσότητα της αφρικανικής σκόνης, όπως και η συννεφιά που ίσως φρενάρει κάπως τον υδράργυρο. «Παρόλα αυτά, οι θερμοκρασίες θα είναι καλοκαιρινές και τα κοντομάνικα θα πρέπει να βγούνε απ’ τις ντουλάπες» τονίζει με έμφαση. Αναλυτικά η πρόγνωσή του για το τι θα συμβεί μέρα με τη μέρα έως τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, είναι η ακόλουθη:
*ΣΗΜΕΡΑ Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις από τις μεσημεριανές - απογευματινές ώρες και αυξημένη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 2-3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
*ΑΥΡΙΟ Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ
Προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας και αυξημένη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι άνεμοι στα πεδινά από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς και στα θαλάσσια νοτιοανατολικοί 2 μποφόρ και η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί από 14 έως 31-32 βαθμούς Κελσίου.
* ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και διαστήματα με ηλιοφάνεια, αυξημένη θα είναι και πάλι η αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα, οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς, εάν το επιτρέψει η συννεφιά και η σκόνη. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, η θερμοκρασία να φτάσει το μεσημέρι και τους 34-35 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της Θεσσαλίας.
* ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 3/5
Προβλέπονται νεφώσεις και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Αυξημένη αναμένεται η αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα, οι άνεμοι δυτικοί 3-4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί από 15 έως 31-32 βαθμούς Κελσίου.
*ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 4/5
Προβλέπονται νεφώσεις αυξημένες έως τις μεσημεριανές ώρες, όπου και σταδιακά θα διαλυθούν, θα συνεχιστεί η αυξημένη αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα, οι άνεμοι στα πεδινά βόρειοι 2-3 μποφόρ και στα θαλάσσια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5-6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass