«Συνολικά «μετεξεταστέα» η ηγεσία του Υπ. Παιδείας»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΣΙΑΚΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Δημοσίευση: 30 Απρ 2021 16:13

Παρέμβαση προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως πραγματοποίησε με ερώτησή της στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, μαζί με άλλους συναδέλφους της, σε σχέση με την ανάγκη ανάληψη δράσης από πλευράς του Υπουργείου για τα μαθησιακά κενά που άφησε η διαδικασία της τηλε-εκπαίδευσης, την τοποθέτηση και τον διορισμό κομματικών διευθυντών Εκπαίδευσης από την Κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και την αδικαιολόγητη επιμονή της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να επιβάλει αιρετούς, που «εκλέχτηκαν» με τη συμμετοχή, μόλις, του 5% του σώματος των εκπαιδευτικών, η οποία εκτός από ηθικό θέμα, δημιουργεί αντικειμενικά και ζητήματα νομιμότητας.


Όπως επισημαίνεται στο κείμενο της ερώτησης:
«Η μακρόχρονη αποχή από τη διά ζώσης διδασκαλία και η υποκατάστασή της σε μεγάλο βαθμό από την εξ αποστάσεως σύγχρονη τηλεκπαίδευση, έχουν δημιουργήσει μεταξύ άλλων μαθησιακά κενά στον μαθητικό πληθυσμό της χώρας και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας οφείλει να συγκεντρώσει δεδομένα από τις σχολικές μονάδες για το εύρος αυτών των κενών, τον βαθμό κατανόησης της διδαχθείσης ύλης, καθώς και τις κοινωνικές και ψυχολογικές συνέπειες που είχε και έχει η πανδημία στους μαθητές.
Παράλληλα, η τοποθέτηση/διορισμός κομματικών Διευθυντών Εκπαίδευσης από την Κυβέρνηση της ΝΔ και τη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για το έτος 2020-2021, αλλά και η φημολογούμενη παράταση της θητείας τους και για το νέο σχολικό έτος 2021-2022, αναδεικνύει την αδυναμία της κυβέρνησης να αντιληφθεί ότι η αντιμετώπιση της εκπαίδευσης, αλλά και της πανδημίας, δεν μπορεί να είναι στενά κομματική υπόθεση.
Επιπροσθέτως, η επιμονή της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να επιβάλει αιρετούς, που «εκλέχτηκαν» με τη συμμετοχή του 5% του σώματος των εκπαιδευτικών, εκτός από ηθικό θέμα, είναι πρωτοφανές γεγονός για την περίοδο της μεταπολίτευσης.
Δεδομένης της σύγκρουσης της υπουργού Παιδείας, όχι μόνο με την ηγεσία των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, αλλά πλέον με τη βούληση του συνόλου του εκπαιδευτικού κόσμου, ρωτώ την κ. Υπουργό αν υπάρχουν εισηγήσεις από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και τα στελέχη Εκπαίδευσης για τους τρόπους υποστήριξης των εκπαιδευτικών στη λήψη μέτρων διαχείρισης και αντιμετώπισης της υπο-εκπαίδευσης των μαθητών στην περίοδο της πανδημίας και αν προτίθεται να παρατείνει για δεύτερο έτος τη θητεία των κομματικά διορισμένων διευθυντών Εκπαίδευσης, καθώς και των διευθυντών σχολικών μονάδων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass