«Κατακτάμε το μέλλον μας, αλλάζοντας τον κόσμο»

ΤΟ ΝΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2021 17:40

Με αφορμή την πρωτομαγιά το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων σημειώνει πως «στη χώρα μας, η Κυβέρνηση ΝΔ, ως ο κύριος πόλος του κεφαλαίου σήμερα, επιδιώκει να οικοδομήσει ένα «καθεστώς εκμετάλλευσης» χωρίς εργατικά δικαιώματα και ένα «καθεστώς αυταρχισμού» με ιστορικό πισωγύρισμα στις κατακτημένες λαϊκές ελευθερίες. Δεν πρόκειται για «ακροδεξιά εκτροπή» ή για «μια προσωρινή έκτακτη κατάσταση», ούτε είναι θέμα πολιτικού «μείγματος» στη διαχείριση της κρίσης.


Πρόκειται για συνολική τάση του σύγχρονου καπιταλισμού, που θέλει να φορτώσει την ιστορική κρίση του συστήματος στις πλάτες των λαών. Και γι’ αυτό η εργατική τάξη παγκόσμια και στη χώρα μας, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, η νεολαία, βρίσκονται μπροστά σε ιστορικές προκλήσεις.
Το πολιτικό δίλημμα σήμερα τίθεται ως εξής: Είτε οι δυνάμεις του κεφαλαίου θα καταφέρουν να επιβάλουν νέες ιστορικού χαρακτήρα αντεργατικές τομές για να ξεπεράσουν την κρίση τους, είτε οι δυνάμεις της εργατικής τάξης και του λαού θα τις αναχαιτίσουν θέτοντας επί τάπητος την ανάγκη αυτή η κρίση να μετατραπεί σε πολιτική κρίση του συστήματος, θέτοντας το ζήτημα της συνολικής ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής, του κλονισμού των πυλώνων του κεφαλαίου. Με επιδίωξη την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού και την εργατική εξουσία-δημοκρατία.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους, όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε συσπείρωση και αγώνα τώρα για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, για μια κίνηση εργατικής χειραφέτησης, που θα φέρει στο προσκήνιο τη συνολική τάση απελευθέρωσης των παραγωγών του πλούτου.
Καλούμε σε διάλογο και συστράτευση αγωνιστών και δυνάμεων για ένα αντικαπιταλιστικό πολιτικό μέτωπο που θα συμβάλλει στο αναγκαίο μαζικό πολιτικό εργατικό και λαϊκό κίνημα, και μια δυνατή αντικαπιταλιστική ανατρεπτική Αριστερά. Σε αυτήν τη μάχη επιδιώκουμε να παίξει προωθητικό ρόλο και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Με στόχους την αντίσταση, τον κλονισμό και την ανατροπή της Κυβέρνησης της ΝΔ και της πολιτικής της και συνολικά της καπιταλιστικής επίθεσης. Τη σύγκρουση με τις πολιτικές της συναίνεσης, των αστικών εναλλακτικών λύσεων τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ και της λογικής της εθνικής ενότητας “για να ξεπεράσουμε την κρίση”» καταλήγει η ανακοίνωση. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass