Πασχάλιο μήνυμα του μητροπολίτη ΓΟΧ κ. Κοσμά

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2021 16:00

Το Πασχάλιο μήνυμα του σεβ. Μητροπολίτου ΓΟΧ Τρίκκης και Σταγών και τοποτηρητού μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Κοσμά αναφέρει τα εξής:
«Και Αναστάντα τη Τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς...»


Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά
Συναγάλλονται τα επίγεια τοις ουρανίοις κατά την θείαν και φωταυγή ταύτην νύκτα του Θείου Πάσχα,
Άγγελοι και άνθρωποι, Σωτήρ, την Σην υμνούσι Τριήμερον Έγερσιν, δι’ης κατηυγάσθη της οικουμένης τα πέρατα και της δουλείας του εχθρού πάντες ελευθερώθημεν κράζοντες: Ζωοποιέ, παντοδύναμε Σωτήρ, σώσον ημάς τη Αναστάσει σου...
Το σκότος της πλάνης απέρχεται πάραυτα του Φωτός προϊόντος, τα άστρα σβέννυνται του Ηλίου μεσουρανούντος, τα πρόσκαιρα ωχριούν των ουρανίων ανωρθουμένων και ο θάνατος παύεται εξερχομένου του Κυρίου εκ του ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ, καθότι αναστήθηκε αυτεξουσίως το νεκρόν Σώμα του Χριστού καθότι η η Ψυχή του κατέβηκε εις τον Άδην, ως Αθάνατος, και εκήρυξε εις τις ψυχές όλων των ανθρώπων από Αδάμ έως τότε...νυν πάντα πεπλήρωντα ιφωτός ουρανός τε και γη και τα καταχθόνια..
Μετά από την παρέλευσιν της Τριημέρου Ταφής του, ο Χριστός εξέρχεται εσφραγισμένου του Τάφου και εμφανίζεται ένδεκα φορές εις τους Μαθητάς του, εξου και τα 11 Εωθινά (Πρωϊνά) Ευαγγέλια. Με απόφαση όχι κάποιας τοπικής συνόδου αλλά της Α’ Οικουμενικής Συνόδου το Πάσχα που εορτάζουμε οι Ορθόδοξοι ορίστηκε να εορτάζεται σ’ όλη τη Χριστιανοσύνη την πρώτη Κυριακή μετά την πανσέληνο της εαρινής ισημερίας -και προσέξτε το πολύ σημαντικό- μετά το εβραϊκό Πάσχα, αφού η «απόφαση τῆς Συνόδου, ἐκτός τῶν ἄλλων, ἦρε καί τό ἄτοπο τοῦ συνεορτασμοῦ τοῦ Πάσχα μέ τούς Ἰουδαίους, τούς «Πατροκτόνους καί Κυριοκτόνους».
Αλλάζοντας φέτος την ώρα του εορτασμού της Αναστάσεως από τις 12:00 (που και η 12η μεσάνυχτα είναι ώρα θερινή, 11 κανονική) στις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου τι κάνουν, στην πραγματικότητα δεν αλλάζουν την ώρα αλλά την ημέρα του εορτασμού από Κυριακή σε Σάββατο που είναι αδιανόητο και ταυτίζουν τον εορτασμό του Ιουδαϊκού Πάσχα με το Ορθόδοξο Πάσχα, αφού φέτος αυτό το Εβραϊκό Πάσχα εορτάζεται την 1η Μαΐου το Μέγα Σάββατο. Το Εβραϊκό Πάσχα που ονομάζεται και Νομικόν Φάσκα σύμφωνα με το ΚΑΝΟΝΙΟΝ ΕΝΙΑΥΤΟΥ 2021 εορτάζεται φέτος την 1η Μαΐου. Έτσι πριν μας ενώσουν μυστηριακά με το κοινό ποτήριο και το κοινό Πασχάλιο με τους Παπικούς μας έχουν ήδη ενώσει με τους Εβραίους ή πιο σωστά μας έχουν υποτάξει σ’ αυτούς και τον Αντίχριστο Μεσσία τους. Ο εορτασμός του Πάσχα μαζί με το Φάσκα των Ιουδαίων όμως είναι παράπτωμα που αφορά τους Κανόνες της Εκκλησίας και μάλιστα Οικουμενικής Συνόδου και ουσιαστικά δηλώνει συμβιβασμό της Εκκλησίας με τον Αντίχριστο.
Το αναλλοίωτον όμως χρονικώς και δογματικώς Μήνυμα της ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ δυστυχώς δεν ήγγισε τα μύχια όλων των ανθρώπων και αρκετοί άνθρωποι μέχρι και σήμερον δεν βιώνουν το νόημα της ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ, γενόμενοι αίτιοι δεινών και συμφορών και γεμίζουν την ανθρωπότητα με πολέμους ,οικονομική τοξικότητα και δυστυχία. Σήμερον έαρ μυρίζει και καινή κτίσις χορεύει.. άδει ο Υμνογράφος, ταυτίζοντας την αναγέννησιν της φύσεως με την ιδικήν μας ανάπλασιν.
Ο Κύριος γνωρίζει που βαίνει η ανθρωπότης και τι εξελίξεις θα γνωρίση, η πανδημία του κορονοϊού σαρώνει όλη την ανθρωπότητα, άρχοντες και μεγιστάνες αδύναμοι και ανήμποροι σηκώνουν τα χέρια, που είναι η δύναμή τους - που είναι η έπαρσίς τους - ταπεινωμένοι δεν αισθάνονται την ανάγκην να πούνε Ήμαρτον Κύριε ενώπιον σου που με τα έργα μας και τις πράξεις μας προσβάλλουμε το ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. Όλος ο ιατρικός κόσμος της γης παλεύει να εφεύρη το εμβόλιο και το φάρμακο της ίασης. Παλαιότερα όταν επικρατούσαν πανδημίες Κλήρος και Λαός έκαναν Λιτανείες έξω στους δρόμους και τις πλατείες με θαυματουργικές Άγιες Εικόνες, σήμερα κρύφτηκαν κλειδωμένοι μέσα στις Εκκλησίες. Ντρέπονται, είναι μορφωμένοι, φοβούνται τα κανάλια, κρατήστε Άγιες Εικόνες και βγείτε έξω στους δρόμους 3- 4 Κληρικοί και κάντε Λιτανεία με λίγους 2-3 πιστούς -λόγω απαγόρευσης του συνωστισμού, πολύ σωστά συμφωνούμε να μην υπάρχει πολυκοσμία, βάσει των Οδηγιών των Ειδικών Επιστημόνων.
Τέκνα εκ Κυρίω αγαπητά
Όλα αυτά, η πανδημία είναι εξ αμαρτιών μας.
Τέκνα εκ Κυρίω αγαπητά
Ας μετανοήσουμε όλοι μας, ας κλαύσωμεν διά τας αμαρτίας μας μήπως μας λυπηθεί ο ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ.
Τέκνα εκ Κυρίω αγαπητά,
όμως θαρσείτε, ο Ελληνικός Λαός δεν θα απεμπολήσει τα ιερά και όσια της φυλής μας και θα μετανοήση. Με αυτάς τας σκέψεις εύχομαι εις όλους υμάς ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και η χάρις του Αναστάτος Χριστού εκ του Ζωοδόχου Τάφου είη μετά πάντων υμών.
ΠΑΣΧΑ 2021
Διάπυρος προς Κύριον Ευχέτης
ΚΟΣΜΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ Γ.Ο.Χ. ΤΡΙΚΚΗΣ & ΣΤΑΓΩΝ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass