Οι νέες συνήθειες διασκέδασης της νεολαίας

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΤΕΚΙΑ ΠΛΕΟΝ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΠΑΓΚΑΚΙΑ, ΜΕ ΤΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓ. ΑΧΙΛΛΙΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΕΙΑ

Δημοσίευση: 02 Μαϊ 2021 21:01

Της Νατάσας Πολυγένη

Νέες συνήθειες για τη νεολαία έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορονοϊού. Οι περιορισμοί

στις ώρες κυκλοφορίας από τη μια και το κλείσιμο της εστίασης από την άλλη, έδωσαν ζωή σε πάρκα και πλατείες. Τα νέα στέκια της νεολαίας βρίσκονται στον Λόφο του Φρουρίου, στα σκαλιά του Αγίου Αχιλλίου, στον πεζόδρομο της Βενιζέλου, στο Αισθητικό Άλσος και σε όλες τις πλατείες των συνοικιών.
Ένας καφές στο χέρι, ένα κουτάκι μπύρας και μουσική από τα κινητά είναι η διασκέδαση των νέων της πόλης τους τελευταίους μήνες. Από Δευτέρα όμως ανοίγει και πάλι η εστίαση και πιθανότα τα σκαλοπάτια, τα παγκάκια και τα πάρκα θα ερημώσουν, ίσως όμως και όχι, καθώς αυτή η μορφή διασκέδασης φαίνεται να έγινε συνήθεια στα νέα παιδιά.
Συναντήσαμε μια παρέα φίλων ηλικίας από 19 έως 24 ετών ο μεγαλύτερος και μας μίλησαν για το πώς έχει αλλάξει τη ζωή τους ο κορονοϊός. Τι θα κρατήσουν και τι θα πετάξουν στο τέλος της πανδημίας. Η Κωνσταντίνα, ο Νεκτάριος, ο Γιώργος, η Ελένη, η Σοφία και ο Παναγιώτης είναι φίλοι και γείτονες, και μένουν στο κέντρο. Συχνάζουν στο Αρχαίο Θέατρο ή στον Λόφο Φρουρίου και όπως λένε δύσκολα θα κόψουν αυτήν τη νέα τους συνήθεια.
«Πολλοί πιστεύουν ότι οι νέοι της Λάρισας νοιάζονται μόνο για άραγμα στις καφετέριες. Ναι θα το κάνουμε και αυτό. Όλο αυτό το διάστημα η σχολή μου είναι κλειστή, οι περισσότεροι φίλοι μου βρίσκονται εκτός Λάρισας. Στις αρχές ναι ήμουν πολλές ώρες κλεισμένος στο σπίτι. Έβγαινα για τρέξιμο ή να πάω βόλτα το σκυλί και μέχρι εκεί. Με τα φιλαράκια μιλάγαμε και βλεπόμασταν μέσω ίντερνετ. Κάπου όμως όλο αυτό άρχισε να με κουράζει. Σιγά - σιγά αρχίσαμε και εμείς να ξεθαρρεύουμε. Εξάλλου, δεν κάνουμε κάτι κακό απλά βγαίνουμε έξω και συζητάμε ή ακούμε μουσική όλοι μαζί. Η αλήθεια είναι ότι μας αρέσει πολύ, καθώς είναι πιο εύκολο να μιλήσεις και με άλλους που βρίσκονται δίπλα σου, ενώ στα μαγαζιά περιοριζόμασταν στο τραπέζι μας» λέει ο Παναγιώτης.
Μαζί του συμφωνεί και η Σοφία που προσθέτει: «Σίγουρα όταν μας βλέπει ο κόσμος μαζεμένους όλους μαζί σκέφτεται ότι δεν τηρούμε τα μέτρα και όλα αυτά που ακούμε συνέχεια. Ναι πολλά παιδιά κατεβάζουν τη μάσκα, αλλά όλοι δεν το κάνουν όταν πίνουν, τρώνε ή καπνίζουν. Πόσοι περνάνε δίπλα μας στον δρόμο και κατεβάζουν τη μάσκα για να μιλήσουν απλά στο τηλέφωνό τους; Πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε. Ο κορονοϊός δεν θα μας αφήσει εύκολα και δεν θα πρέπει να αφήσουμε και εμείς τη ζωή μας να μας προσπεράσει. Αρκετά δύσκολα περνάμε με τις σπουδές μας».
Όσον αφορά το άνοιγμα της εστίασης, είναι κάτι που σίγουρα τους χαροποιεί, αλλά όπως λένε δεν θα αλλάξει κάτι στην καθημερινότητά τους. «Εννοείται ότι θα πάμε και για καφέ και για ποτό και για φαγητό. Η παρεούλα που κάνουμε όμως εδώ δεν θα σταματήσει. Ήρθαμε πιο κοντά και αυτή η έξοδος είναι και σχετικά ανέξοδη για μας. Το μόνο που μας χαλούσε μέχρι τώρα είναι ότι έπρεπε στις 9 να είμαστε σπίτια μας. Τώρα που αυτό αλλάζει, έστω και μέχρι τις 11 είναι καλύτερα. Ποιος μαζεύεται στο σπίτι από τις 9 καλοκαιριάτικα. Οι μόνοι που το έχουν ευχαριστηθεί είναι οι γονείς μας, που πλέον ξέρουν πού βρισκόμαστε τα βράδια, αφού δεν ξενυχτάμε» λέει γελώντας ο Γιώργος. Και οι υπόλοιποι της παρέας όμως τα ίδια λένε. Ακόμη και αν επιστρέψουμε στην κανονικότητα που είχαμε προ κορονοϊού, εκείνοι θα εξακολουθήσουν να δίνουν ραντεβού σε παγκάκια και πλατείες. Νέα ήθη, νέες συνήθειες...

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass