Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 02 Μαϊ 2021 15:06

Περιοδεία στελεχών της Λαϊκής Συσπείρωσης Τεμπών

Περιοδεία σε χωριά του Δήμου Τεμπών πραγματοποίησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, Μαρία Κωστή

και Κώστας Χαδουλός, ανταλλάσσοντας ευχές για Καλό Πάσχα αλλά και για να ακούσουν τα προβλήματα των αυτοαπασχολουμένων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων αγροτών- παραγωγών των λαϊκών αγορών της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, επισκέφτηκαν αρκετά καταστήματα του Συκουρίου όπως και τη λαϊκή αγορά. Οι καταστηματάρχες εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους, για την πορεία των επιχειρήσεών τους, λόγω της παρατεταμένης διάρκειας του lockdown, η οποία ήρθε να δώσει τη «χαριστική βολή» στην κακή κατάσταση που είχε δημιουργηθεί από την πολύχρονη οικονομική δυσπραγία, εξ αιτίας των μνημονίων.
Σε ανησυχία, αβεβαιότητα αλλά και οργή βρίσκονται και οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών, που με την επιχειρούμενη ανατροπή όλου του καθεστώτος που διέπει τη λειτουργία τους, με το νέο νομοσχέδιο που επιχειρεί να φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση, βλέπουν το μέλλον τους δυσοίωνο.
Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι δήλωσαν ότι η Λαϊκή Συσπείρωση «βρίσκεται πάντα στο πλευρό των μικρομεσαίων αγροτών και των αυτοαπασχολουμένων επαγγελματιών και παλεύει μαζί τους για την επίλυση των προβλημάτων τους».

 

Από Τετάρτη κανονική αποκομιδή απορριμμάτων

Η Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων, σχετικά με το πρόγραμμα αποκομιδής ενημερώνει ότι σήμερα Κυριακή του Πάσχα 2 Μαΐου δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο. Αύριο Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου στην πρωινή βάρδια θα πραγματοποιηθεί ένα δρομολόγιο αποκομιδής κοινών απορριμμάτων από το κέντρο της πόλης, ενώ την Τρίτη 4 Μαΐου (εορτασμός Πρωτομαγιάς λόγω μεταφοράς αργίας) κατά την απογευματινή βάρδια θα πραγματοποιηθεί ένα δρομολόγιο αποκομιδής κοινών απορριμμάτων από ευαίσθητους χώρους, όπως νοσοκομεία και κλινικές. Να επισημανθεί ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας τις ημέρες αυτές λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας, επομένως παρακαλούνται οι πολίτες να μην εκθέτουν προς αποκομιδή ογκώδη απορρίμματα, κλαδιά, κ.λπ.

 

Κλειστά τα γραφεία της Μητροπόλεως

Τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου θα παραμείνουν κλειστά, έως και την Κυριακή του Θωμά, 9 Μαΐου. Το γραφείο γάμων θα λειτουργήσει Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή της Διακαινησίμου (5 έως 7 Μαΐου) στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Νικαίας, από τις 10.00 έως τις 13.00. Τηλ. επικοινωνίας: 2410-921.095.

 

Αιμοδοσία την Πέμπτη στη Ελάσσονα

Εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Δήμου διοργανώνει την ερχόμενη Τετάρτη 5 Μαΐου 2021 ο Δήμος Ελασσόνας από τις 9:00 π.μ. έως τις 13:00 στον χώρο του ΚΑΠΗ στην Κεντρική πλατεία Ελασσόνας. Την αιμοληψία διενεργεί η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Καλούνται παλαιοί και νέοι αιμοδότες να συμμετάσχουν προσφέροντας ένα δώρο ζωής στους συνανθρώπους τους που το έχουν ανάγκη.

 

Αιμοδοσία στη Χάλκη

Αιμοδοσία προγραμματίζει ο Αιμοδοτικός Σύλλογος Χάλκης την Πέμπτη 6 Μαΐου από 9:00 το πρωί έως 12:30 το μεσημέρι, στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού, λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, λόγω του κορονοϊού.
Ο Σύλλογος απευθύνει κάλεσμα στους αιμοδότες να στηρίξουν και αυτή την προσπάθεια. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass