«Πού θα απευθύνονται οι σεισμόπληκτοι του Δήμου»;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΣΥ ΤΕΜΠΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Δημοσίευση: 02 Μαϊ 2021 15:53

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τεμπών συζητήθηκε επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Τεμπών, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της παράταξης «γιατί ο Δήμος Τεμπών δεν εντάχθηκε στους σεισμόπληκτους δήμους όπως οι Δήμοι Τυρνάβου, Κιλελέρ, Ελασσόνας, Λαρισαίων, Φαρκαδώνας.

Αν και ποιες ενέργειες έκανε η Δημοτική Αρχή Τεμπών προκειμένου να ενταχθεί ο Δήμος Τεμπών στις σεισμόπληκτες περιοχές, με δεδομένο ότι αρκετά κτίρια σε χωριά του Δήμου Τεμπών έχουν υποστεί ζημιές, ώστε να έχουν οι σεισμόπληκτοι τη δυνατότητα να λάβουν αποζημιώσεις για τις καταστροφές που υπέστησαν από τον σεισμό της 3/3/2021».
Ο Δήμαρχος λοιπόν «αποκάλυψε» ότι ο Δήμος Τεμπών, από την 1/4/21, έχει τεθεί σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης», χωρίς να αναφέρει τι ακριβώς σημαίνει αυτό για τους σεισμόπληκτους δημότες. Ρωτάμε λοιπόν δημοσίως τον δήμαρχο Τεμπών, αφού στη γραπτή επερώτησή μας δεν απάντησε ουσιαστικά, να μας ενημερώσει και εμάς και τους δημότες: Μπορούν και πού να απευθύνονται οι δημότες για να υποβάλλουν αίτηση προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων και από πότε, εφόσον η κήρυξη του Δήμου μας σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» παράγει τέτοια αποτελέσματα. Ή μήπως όχι;
Ρωτάμε γιατί εκείνος διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία, που εμείς δεν διαθέτουμε, σύμφωνα με την άποψή του, που όμως, από ό,τι φαίνεται, κρατάει για τον εαυτό του, αφού δεν γνωστοποίησε δημοσίως την κήρυξη του Δήμου Τεμπών σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης». Οι σεισμόπληκτοι δημότες Τεμπών, αναμένουν με μεγάλη αγωνία την εξέλιξη της υπόθεσης, δεδομένου ότι στο ΦΕΚ που εκδόθηκε λίγες μέρες μετά τον σεισμό, ο Δήμος Τεμπών δεν περιλαμβάνεται στους σεισμόπληκτους και ρωτούν η κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» τι αποτελέσματα παράγει;» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass