Ανάσταση με μέτρα αυτοπροστασίας

ΣΤΟ ΣΥΚΟΥΡΙΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ *ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΜΑΝΩΛΗ *ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ Η ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2021 15:03

Με κάθε λαμπρότητα, αλλά και με μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας από τους συμμετέχοντας πιστούς, τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης Συκουρίου η Ακολουθία της Αναστάσεως, προεξάρχοντος του Ιερέως πατρός

Γεωργίου, παρουσία του δημάρχου Τεμπών κ. Γιώργου Μανώλη, του αντιδημάρχου κ. Παναγιώτη Γκατζόγια, του προέδρου της κοινότητας Συκουρίου κ. Μιχάλη Γκουντή, των μελών του Κ.Σ. κας Όλγας Μπακαγιάννη - Φασούλα, κ. Γιώργου Καλότυχου, κ. Θωμά Αργυρίου και του διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας κ. Βασίλη Βλαχογιάννη.
Ανήμερα της ονομαστικής του Εορτής, ο δήμαρχος Τεμπών παρέστη στην Ακολουθία της Θείας Λειτουργίας και στην Αρτοκλασία, στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Χειμάδι, συνοδευόμενος από τον επίσης εορτάζοντα πρόεδρο της Κοινότητας Καλοχωρίου κ. Γιώργο Σαΐτη, τον αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Γκατζόγια, τον δημοτικό σύμβουλο και αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΤ κ. Χρήστο Κακαγιάννη και την πρόεδρο του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Χειμαδίου κα Ελευθερία Σκρίμπα - Τόπη.
Σε χαιρετισμό του προς τους δημότες ο Δήμαρχος τόνισε:
«Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες.
Εύχομαι του χρόνου να έχουν περάσει οι δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις και επιτέλους να βρούμε την καθημερινότητά μας και αυτές τις Άγιες μέρες να τις γιορτάσουμε με όλα τα αγαπημένα μας πρόσωπα, τηρώντας τα έθιμα και τις παραδόσεις μας. Μέχρι να φτάσουμε στο προσδοκώμενο, χρειάζεται ψυχραιμία και υπομονή. Η προσπάθεια όλων μας πρέπει να συνεχιστεί.
Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά».

ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ
Εν τω μεταξύ, με σύμμαχο τον καλό καιρό, αλλά και υπό τη «σκιά» της πανδημίας, στα χωριά του Δήμου Τεμπών, τελέσθηκε για δεύτερη χρονιά, έστω και με περιορισμούς, η Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου.
Ήταν, για ακόμα μια φορά, μία περίεργη και διαφορετική Μεγάλη Παρασκευή και στον Δήμο Τεμπών, χωρίς τις καθιερωμένες περιφορές Επιταφίων στους δρόμους των χωριών, με τους πιστούς να ακολουθούν. Η φετινή περιφορά πραγματοποιήθηκε πέριξ των ναών, με τη συμμετοχή των Ιερέων, ψαλτών και τοπικών Αρχών.
Ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, τη Μεγάλη Παρασκευή βρέθηκε σε χωριά του Δήμου Τεμπών, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Παν. Γκατζόγια, τον δημοτικό σύμβουλο Χρ. Κρικώνη, τον πρόεδρο της Κοινότητας Συκουρίου Μιχ. Γκουντή, και τους τοπικούς συμβούλους Γ. Λιόγκα και Όλγα Μπακαγιάννη - Φασούλα, και στο Συκούριο συμμετείχαν στην περιφορά του Επιταφίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass