Αμερικανικά μαχητικά F-15 στην 110 Π.Μ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ «ASTRAL KNIGHT 2021» ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2021 21:00

Στο αεροδρόμιο της 110 Π.Μ. προσγειώθηκαν χθες 12 μαχητικά αεροσκάφη F-15E Strike Eagle προερχόμενα από μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAFE) που εδρεύει στην Αγγλία.


Είναι η πρώτη φορά που αμερικανικά F-15 προσγειώνονται στη Λάρισα (σ.σ. είχε προηγηθεί προσγείωση F-22 Raptor), ενώ η εξέλιξη συνδέεται με την περαιτέρω αξιοποίηση της βάσης της 110 Π.Μ. από τις ΗΠΑ στο πλαίσιο της επέκτασης της ελληνοαμερικανικής στρατιωτικής συνεργασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», μαχητικά F-16 της 337 Μοίρας της 110 Π.Μ. με μαχητικά F-15 θα ξεκινήσουν από σήμερα το πρωί τις πτήσεις συνεκπαίδευσης, συνεργασία που θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς μέχρι και τις 21 Μαΐου θα βρίσκεται σε εξέλιξη η πολυεθνική άσκηση «Astral Knight 2021», που θα διεξαχθεί στην περιοχή της Αδριατικής, υπό την αιγίδα των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της USAFE, η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στην αεροπορική βάση Αβιάνο της Ιταλίας, καθώς και σε άλλες περιοχές στην Κροατία, στην Ελλάδα και στην Αλβανία.
Η άσκηση, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «στοχεύει στην ενίσχυση της ενοποίησης διοίκησης και ελέγχου, του συντονισμού και της διαλειτουργικότητας των αεροπορικών, χερσαίων και θαλάσσιων δυνατοτήτων με αλληλοεπικαλυπτόμενες επιχειρήσεις στην ολοκληρωμένη επιχείρηση άμυνας και πυραύλων».
Στην «Astral Knight 2021» θα συμμετέχουν αεροσκάφη F-15E, F-16, C-130J και ελικόπτερα HH-60 Pave Hawk των ΗΠΑ, αεροσκάφη F-16 και Emb-145 της Ελλάδας, αεροσκάφη F-35 της Ιταλίας και αεροσκάφη MiG-21 της Κροατίας.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass