Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2021 15:09

Διαδικτυακή Διαβούλευση για Ετερότητα και Συμπερίληψη

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει διαδικτυακή διαβούλευση με θέμα

«Ετερότητα και Συμπερίληψη στην πόλη της Λάρισας», κατόπιν πρωτοβουλίας της Επιτροπής Δημοκρατίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 14 Μαΐου και ώρα 17:00 με 21:00, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ΖΟΟΜ μεταξύ ανθρώπων ηλικίας 16 έως 30 χρόνων. Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων «Λάρισα, Πόλη που Μαθαίνει». Στόχος του κύκλου συζητήσεων είναι η προσέγγιση των εννοιών της ετερότητας και της συμπερίληψης μέσω του προβληματισμού και του γόνιμου διαλόγου μεταξύ των συμμετεχόντων, η ευαισθητοποίησή τους στα θέματα αυτά και η μέσω αυτής προώθηση της ισότητας και του σεβασμού της μοναδικότητας κάθε ανθρώπου. Η έννοια της ετερότητας περιλαμβάνει την παραδοχή ότι κάθε άτομο είναι ξεχωριστή οντότητα, την κατανόηση ότι ο κάθε ένας από εμάς είναι μοναδικός και τον σεβασμό των ατομικών μας διαφορών. Η αναγνώριση της ετερότητας περιλαμβάνει την αναγνώριση της αξίας και τον σεβασμό προς τους ανθρώπους που είναι διαφορετικοί και την αξιοποίηση αυτών των διαφορών ώστε να δημιουργούνται συνεκτικές και ποικιλόμορφες τοπικές, εθνικές και παγκόσμιες κοινότητες. Αυτές οι διαφορές μπορεί να βασίζονται στην ηλικία, το φύλο, την εθνικότητα, τη φυλή, την κοινωνικοοικονομική κατάσταση, τη φιλοσοφία, τις ικανότητες και αναπηρίες, τη γλώσσα, τη θρησκεία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τις γεωγραφικές -τοπικές ιδιαιτερότητες, τις εμπειρίες, τις προσωπικές πεποιθήσεις, την κατάσταση της υγείας και τα διαφορετικά υπόβαθρα εν γένει. Η έννοια της συμπερίληψης στην πόλη μας υποδηλώνει την αναγνώριση της ετερότητας των ατόμων, παρέχοντας ίση πρόσβαση και ευκαιρίες προς όλους να συμμετέχουν στη ζωή της πόλης στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.
Οι συζητήσεις θα αφορούν 5 επιμέρους θεματικές και κατά τη διάρκειά τους θα παρευρίσκονται ειδικοί με σχετικό επαγγελματικό και ακαδημαϊκό υπόβαθρο. Συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας έχει την τιμή να φιλοξενεί στο τραπέζι συζήτησης τις παρακάτω εισηγήσεις:
* «Οι Ρομά στην πόλη της Λάρισας» από τον κ. αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Σωτήρη Βούλγαρη και τον πρόεδρο Συλλόγου Ρομά Ν. Σμύρνης Νίκο Παϊτέρη.
* «Πρόσφυγες και Μετανάστες στην πόλη της Λάρισας» από τον πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρο Συμβουλίου Ένταξης Προσφύγων και Μεταναστών Δημήτριο Δεληγιάννη.
* «Ανισότητες στα εργασιακά δεδομένα της πόλης της Λάρισας» από την κ. περιφερειακή διευθύντρια ΟΑΕΔ Όλγα Τσιούρβα.
* «Προσβασιμότητα στην πόλη της Λάρισας» από τον πρόεδρο Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Π.Ο.Μ.Α. με.Α) Θεσσαλίας Στέφανο Πάικο.
* «Νέοι και κοινωνική επανένταξη στην πόλη της Λάρισας» από τον διευθυντή 2ου ΣΔΕ Λάρισας (φυλακές) Γεώργιο Τράντα.Πρόγραμμα Διαδικτυακής Διαβούλευσης
17:00-17:10 Εναρξη. 17:10-17:25 Χαιρετισμοί. 17:25-18:15 Εισηγήσεις Ειδικών. 18:15-19:00 1η Φάση Διαβούλευσης. 19:00-19:10 Διάλειμμα. 19:10-19:55 2η Φάση Διαβούλευσης. 19:55-20:15 Διάλειμμα. 20:15-20:55 Παρουσίαση Πορισμάτων. 20:55-21:00 Κλείσιμο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://forms.gle/6qndkrV3S9XuUbYb9.

 

Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση Αγροτικού Συνεταιρισμού Γιάννουλης
 Στη διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου και Εποπτικού Συμβουλίου θα προχωρήσει το Σάββατο 15 Μαΐου και ώρα 10:00 π.μ. στον χώρο της πλάστιγγας ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γιάννουλης. Αναλυτικότερα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι: Εκλογή προέδρου Γενικής Συνέλευσης, διοικητικός Απολογισμός-Έγκριση, οικονομικός Απολογισμός – Έγκριση, έκθεση ελέγχου Εποπτικού Συμβουλίου, απαλλαγή ευθυνών μελών Διοικητικού Συμβουλίου, εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής καθώς και αναπληρωματικών μελών αυτής, εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών μελών Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και τακτικών και αναπληρωματικών μελών Εποπτικού Συμβουλίου. Η παρουσία όλων των μελών κρίνεται απαραίτητη λόγω της ιδιαίτερης σπουδαιότητας των θεμάτων και την ανάγκη ύπαρξης αυξημένης απαρτίας. Κατάθεση δηλώσεων υποψηφιοτήτων μέχρι τις 11 Μαΐου στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού.

 

Οι αυξημένοι έλεγχοι απέφεραν 219 παραβάσεις

ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι των μικτών κλιμακίων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του ΕΦΕΤ, του ΕΛΓΟ της Οικονομικής Αστυνομίας, της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων, του ΣΔΟΕ, της Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή και των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειών κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα. Συνολικά έγιναν 6.673 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 219 παραβάσεις (κυρίως ελληνοποιήσεις) σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας και σε όλα τα υγειονομικού ενδιαφέροντος σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια. Οι έλεγχοι σε super market και αγορές ήταν δειγματοληπτικοί. Αλλά στις πύλες εισόδου οι έλεγχοι ήταν συνεχείς. Μάλιστα στον Προμαχώνα, που αποτελεί τη μεγαλύτερη χερσαία πύλη εισόδου της χώρας, για πρώτη φορά είχε εγκατασταθεί κλιμάκιο κτηνιάτρων επί 24ώρου βάσεως με τη συμβολή των ΔΑΟΚ και του ΕΛΓΟ, προκειμένου να γίνεται διασταυρωτικός έλεγχος όλων ανεξαιρέτως των εισερχομένων φορτηγών με ζώα, σφάγια και αυγά και όχι δειγματοληπτικά. Το κλιμάκιο στον Προμαχώνα επισκέφθηκε και η υφυπουργός κ. Φωτεινή Αραμπατζή υπό την εποπτεία της οποίας λειτούργησαν τα μικτά κλιμάκια. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός ευχαρίστησε τη Διεύθυνση και τα στελέχη της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν στους ελέγχους των μικτών κλιμακίων, με στόχο, όπως τόνισε, την προστασία του καταναλωτή αλλά και των Ελλήνων παραγωγών και η διάθεση στην αγορά προϊόντων ποιοτικά ηλεγμένων. Υπενθυμίζεται ότι την αντίστοιχη περίοδο του 2019 είχαν γίνει περί τους 500 ελέγχους.

 

Συνελήφθη για απόπειρα κλοπής  σε οικία και κλοπή τροχοφόρου

Συνελήφθη προχθές το πρωί στον Τύρναβο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου, ένας ημεδαπός, κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής και κλοπή τροχοφόρου. Ειδικότερα, όπως προέκυψε, το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας σε περιοχή του Τυρνάβου, αρχικά διέρρηξε οικία, ιδιοκτησίας ημεδαπού και εισήλθε στο εσωτερικό της, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει κάτι, ενώ στη συνέχεια τις βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας αφαίρεσε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας άλλου ημεδαπού. Το αφαιρεθέν όχημα βρέθηκε χθες εγκαταλελειμμένο σε περιοχή του Τυρνάβου και αποδόθηκε στον νόμιμο δικαιούχο του.

 

Θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Δήμο Κιλελέρ

Εορτάζεται στον Πλατύκαμπο και στο Δοξαρά η εορτή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Σήμερα το απόγευμα στις 19:00 θα τελεστεί Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. Αύριο το πρωί στις 7:30 θα τελεστεί ο Όρθρος και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία. Στα Βούναινα τιμάται η μνήμη του ενδόξου Οσιομάρτυρος Νικολάου του Εν Βουναίνη. Το Σάββατο 8 Μαΐου, παραμονή της εορτής στις 18:30 θα τελεστεί πανηγυρικός Εσπερινός. Την Κυριακή 9 Μαΐου, ανήμερα της εορτής στις 7:30 ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.


Πανηγυρίζει ξωκλήσι του Αγ. Νικολάου του Νέου στη θέση
«Φονιάς»ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Γιορτάζει και πανηγυρίζει αύριο Σάββατο 8 Μαΐου το ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου του Νέου του εν Βουναίνοις, που βρίσκεται στη θέση «Φονιάς» στη διασταύρωση του δρόμου Αγιά - Λάρισα με αυτόν προς Πλασιά - Καστρί - Αμυγδαλή - Καλαμάκι, όπου το πρωί, στις 8:00, θα τελεσθεί πανηγυρική θεία λειτουργία, ενώ σήμερα το απόγευμα, στις 6:00, θα ψαλεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας.


Στη Ζωοδόχο Πηγή Φαρσάλων ο Μητροπολίτης
ΤιμόθεοςO Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδας και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, σήμερα Παρασκευή της Διακαινησίμου 7 Μαΐου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Τ.Κ. Ζωοδόχου Πηγής Φαρσάλων.

 

 Αιμοδοσία Εργατικού Κέντρου
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας αποφάσισε μαζί με το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Λάρισας να πραγματοποιήσουν αιμοδοσία, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, την Τρίτη 11 Μαΐου 2021, στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας από τις 9:00 το πρωί με 1:00 το μεσημέρι και το απόγευμα στο Γενικό Νοσοκομείο από τις 18:00 – 20:00. «Στο πλαίσιο η αλληλεγγύης σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της πανδημίας του κορονοϊού, με όλα τα μέσα ατομικής προστασίας για να μην υπάρχει κίνδυνος διασποράς του ιού, για να ενισχύσουμε την τράπεζα αίματος του ΕΚΝΛ» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο και καλεί όλα τα Σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου να απευθυνθούν στα μέλη τους για να πάρουν μέρος στην αιμοδοσία, να συμβάλουν δίνοντας αίμα και λίγο από τον χρόνο τους, γιατί «είναι ύψιστο καθήκον της αλληλεγγύης σε κάθε συνάνθρωπο μας που το έχει ανάγκη».

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass