Ελασσόνα: «Οχι στο νομοσχέδιο – έκτρωμα»

ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2021 15:11

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε») Του Γιάννη Μουκίδη

«Όχι στο νομοσχέδιο – έκτρωμα! Δεν θα γίνουμε σκλάβοι στον 21ο αιώνα!» «φώναξαν»

στην Ελασσόνα, χθες το μεσημέρι, δεκάδες άτομα που πήραν μέρος στις απεργιακές εκδηλώσεις του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Επαρχίας Ελασσόνας και του ΠΑΜΕ, τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά. Αρχικά, πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση στη μικρή πλατεία, απέναντι από τα Γραφεία των ΕΛΤΑ. Χαιρετισμό απηύθυνε ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιάννης Παπαδημητρίου, πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Σαρανταπόρου, εκπροσωπώντας τους Αγροτοκτηνοτροφικούς Συλλόγους της Επαρχίας Ελασσόνας, που στάθηκε στο ζοφερό «τοπίο» που έχει ήδη διαμορφωθεί στον κλάδο.
Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδομών Επαρχίας Ελασσόνας Παναγιώτης Νούσιας που έκανε λόγο για «το νέο νομοσχέδιο – έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο και την επίθεση που δέχονται οι αγώνες των εργαζομένων και η συνδικαλιστική τους δράση», «καταθέτοντας» δημόσια και την απόφαση των εργαζομένων να αγωνιστούν για να μην περάσει το επίμαχο αντιεργατικό νομοσχέδιο. Ακόμη, κατήγγειλε τη στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας, «οι οποίοι χέρι-χέρι με τη ΓΣΕΕ βάζουν πλάτη για να περάσουν όλα αυτά τα αντεργατικά μέτρα της Κυβέρνησης και δεν κάνουν τίποτα για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους της περιοχής για το τι τους περιμένει». Τέλος, ο ομιλητής Παν. Νούσιας έστειλε το μήνυμα - υπόσχεση πως ο αγώνας που έδωσαν όλοι οι χιλιάδες ήρωες της Εργατικής Τάξης, επώνυμοι και ανώνυμοι, θα συνεχιστεί. Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, οι συγκεντρωμένοι «έδωσαν την πρώτη απάντηση στο αντεργατικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που έχει στόχο να καταργήσει το 8ωρο και να μετατρέψει τους εργαζόμενους σε σκλάβους του 21ου αιώνα, καταστρατηγώντας μια σειρά δικαιώματα και κατακτήσεις». Ακολούθησε πορεία με συνθήματα διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους και στην αγορά της Ελασσόνας και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass