Οι επετειακές δράσεις της ΠΕΑΕΑ -ΔΣΕ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2021 21:02

«Τιμάμε τα 76 χρόνια από την 9η Μάη 1945, μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών στο

Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με συγκεκριμένες δράσεις. Χθες Παρασκευή πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας και επίδοση σχετικού ψηφίσματος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ τη Δευτέρα στις 11 π.μ. ανάλογη κινητοποίηση θα γίνει στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για το πρόγραμμα «Μνήμες Κατοχής στην Ελλάδα», το οποίο χρηματοδοτείται από τη Γερμανική κυβέρνηση. Την Κυριακή 9 Μάη και ώρα 10.30 π.μ. με τις οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, εκδήλωση - κατάθεση στεφάνων στον χώρο του μνημείου του Αντιαεροπορικού, όπου εκτελέστηκαν 40 πατριώτες. Μένουμε δυνατοί, έχουμε φωνή, συνεχίζουμε να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας!
Αυτά ανέφεραν, μεταξύ άλλων τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στο ΕΚΛ. Πιο συγκεκριμένα στη συνέντευξη που έδωσαν η Δήμητρα Σίσκου, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ παραρτήματος Λάρισας, ο Μάρκος Κολοβός αντιπρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ παραρτήματος Λάρισας, ο Άγγελος Σίμος μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΕΑΕΑ -ΔΣΕ παραρτήματος Λάρισας και ο Θανάσης Σερδένης αντιπρόεδρος της Κεντρικής Διοίκησης της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, τονίστηκαν τα εξής:
«Τιμάμε τα δεκάδες εκατομμύρια των θυμάτων σε όλο τον κόσμο και τους χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες στη χώρα μας, όσους έδωσαν τη ζωή τους ή έμειναν ανάπηροι στα πεδία των μαχών, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στις φυλακές και τις εξορίες, στην παρανομία, στα εκτελεστικά αποσπάσματα , ταγμένοι στον αγώνα για τη συντριβή του φασισμού ναζισμού . Είμαστε περήφανοι και τιμάμε τη Μεγάλη ΕΑΜική Αντίσταση του λαού μας, εμπνευστής, οργανωτής, ψυχή και αιμοδότης της οποίας υπήρξε το τιμημένο ΚΚΕ. Υπερασπιζόμαστε την ιστορική αλήθεια κόντρα στην παραχάραξη της Ιστορίας και στη συκοφαντία της τεράστιας προσφοράς της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου Στρατού, των Αντιστασιακών απελευθερωτικών κινημάτων στις κατεχόμενες χώρες της Ευρώπης για την καθοριστική συμβολή τους στη συντριβή του ναζιστικού τέρατος. Η Αντιφασιστική Νίκη που επισφραγίστηκε με την άνευ όρων παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας επιβεβαιώνει την ανωτερότητα του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Με τα αντικομμουνιστικά μνημόνια η ΕΕ επιδιώκει την αναθεώρηση της ιστορίας του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Γι’ αυτό και όρισε την 9 Μάη ως μέρα της Ευρώπης για να σβήσει από την ιστορική μνήμη την πάλη κατά του φασισμού-ναζισμού και την 23η Αυγούστου ημέρα κατά των ολοκληρωτικών καθεστώτων , εξομοιώνοντας έτσι τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό με το τέρας του φασισμού, αθωώνοντας έτσι τον φασισμό.
Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, τιμώντας την Αντιφασιστική Νίκη, καταγγέλλει την ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση και τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα για την επιχείρηση αναθεώρησης και παραχάραξης της Ιστορίας του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, την εξομοίωση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού με τον Φασισμό. Την προσπάθεια της κυβέρνησης με την οποία επιδιώκει να περάσει μέσα από τα σχολεία η παραχάραξη της Ιστορίας με το αντι-επιστημονικό, αντι-παιδαγωγικό πρόγραμμα «Μνήμες Κατοχής στην Ελλάδα». Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να διεκδικήσει άμεσα τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις - αποζημιώσεις από τη γερμανική Κυβέρνηση. Μπροστά στην πανδημία αλλά και στη βαθιά οικονομική κρίση του καπιταλισμού , η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ αγωνιζόμαστε μαζί με το ταξικό εργατικό - λαϊκό κίνημα για την ενίσχυση και ανάπτυξη του Δημόσιου Τομέα Υγείας, για μέτρα προστασίας των υγειονομικών και των άλλων εργαζομένων, για την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, για να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα, να μην πληρώσουν ξανά οι εργαζόμενοι το κόστος αντιμετώπισης της πανδημίας και της νέας οικονομικής κρίσης που ήδη έχει εκδηλωθεί».

Γ.Ρ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass