Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2021 15:05

Καλεί τους καταναλωτές σε ρύθμιση οφειλών
Η ΔΕΥΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Με ανακοίνωσή της, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Φαρσάλων ενημερώνει τους καταναλωτές

να προβούν σε ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, καθώς θα ξεκινήσει πρόγραμμα διακοπών της υδροδότησης λόγω οφειλών τη Δευτέρα 10/05/2021. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει σε ισχύ απόφαση ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών (οι όροι της απόφασης είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΦ).  Παρακαλούνται όλοι οι καταναλωτές που οφείλουν λογαριασμούς να προσέλθουν να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, προκειμένου να αποφύγουν το αναγκαστικό μέτρο της διακοπής υδροδότησης και της αποστολής των οφειλών τους στην αρμόδια ΔΟΥ. Τηλ. για επικοινωνία και ραντεβού 24910-25.882 / 24910-25.508.

 

Δημοτικό Συμβούλιο με ερωτήσεις
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ

Συνεδριάζει την Τρίτη 11 Μαΐου στις 7.30 μ.μ., το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων, με τη διαδικασία απαντήσεων γραπτών ερωτήσεων που έχουν καταθέσει δημοτικοί σύμβουλοι. Αναλυτικότερα οι ερωτήσεις είναι οι εξής: Ερώτηση της Δημοτικής Παράταξης «Πρωτοβουλία Αξιών ΠΡ.ΑΞΙ. για τη Λάρισα» με θέμα: «Ιατρικό Κέντρο ΤΟ.Μ.Υ. Αγίου Γεωργίου». Ερώτηση της Δημοτικής Παράταξης «Ορμή Ανανέωσης» με θέμα: «Μεταφορά του Τελωνείου Λάρισας». Ερώτηση της Δημοτικής Παράταξης «Ορμή Ανανέωσης» με θέμα: «Εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 ετών από τη γέννηση του Λαρισαίου γλύπτη Φιλολάου Τλούπα». Ερώτηση του κ. Παπαποστόλου Δημητρίου (“Λάρισα Μπροστά”) με θέμα: «Ανέγερση του νέου σχολικού διδακτηρίου του 24ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας».

 

Προσωρινή μεταστέγαση σχολείων

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Την προσωρινή μεταστέγαση Σχολικών Μονάδων αποφάσισε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, μετά την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, λόγω των ζημιών που υπέστησαν οι σχολικές μονάδες από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου και τα σχετικά δελτία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Μετασεισμικής Αυτοψίας των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. από τα οποία προκύπτει ότι τα κτίρια χρήζουν επισκευών πριν ξαναμπούν στις σχολικές αίθουσες μαθητές και εκπαιδευτικοί. Οι Σχολικές Μονάδες που θα μεταστεγαστούν προσωρινά είναι οι εξής: Από το 1ο Νηπιαγωγείο Ελασσόνας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας. Από το Δημοτικό Σχολείο Βερδικούσιας στο Γυμνάσιο Βερδικούσιας (απογευματικό ωράριο). Από το Δημοτικό Σχολείο Βλαχογιαννίου (παλαιό κτίριο) στο Δημοτικό Σχολείο Βλαχογιαννίου (προκατασκευασμένοι οικίσκοι). Από το Νηπιαγωγείο Δομενίκου στο Πνευματικό Κέντρο Δομενίκου (αίθουσα δεξιώσεων). Από το Νηπιαγωγείο Στεφανοβούνου (παλαιό κτίριο) στο Νηπιαγωγείο Στεφανοβούνου (νέο κτίριο). Από το Νηπιαγωγείο Ολυμπιάδας στο Δημοτικό Σχολείο Ολυμπιάδας. Η απόφαση έχει αναρτηθεί και έχει κοινοποιηθεί στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τις Διευθύνσεις των Σχολικών Μονάδων, προκειμένου να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές.

 

 «Καβάτζα» Δήμου για προσλήψεις 117 συμβασιούχων
ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Το Υπουργείο Εσωτερικών, ενέκρινε την πρόσληψη 117 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (οκταμήνου), στον Δήμο Λαρισαίων, μεταξύ των 2.044 αντίστοιχων θέσεων συμβασιούχων, που ενέκρινε και για άλλους δήμους της χώρας, σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από «πηγές» του Δημαρχείου, η δημοτική αρχή έχει ήδη καλύψει τις ανάγκες της σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, με την τελευταία πρόσληψη συμβασιούχων που έκανε τον περασμένο Φεβρουάριο και συγκεκριμένα των 113 ατόμων, με οκτάμηνες, τρίμηνες και δίμηνες συμβάσεις, στις Διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών, Καθαριότητας, Πρασίνου και Αμαξοστασίου, και ως εκ τούτου, το πιο πιθανό είναι να μην αξιοποιήσει φέτος τη δυνατότητα που του δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών, να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις, αλλά να τις μεταφέρει για το επόμενο έτος. Καθότι φαίνεται μπορεί να διατηρήσει αυτή τη δυνατότητα μέχρι και έναν χρόνο.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Λαρισαίων, είναι ένας εκ των εννέα συνολικά δήμων της Θεσσαλίας, που εντάσσονται σε αυτή την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, και μάλιστα κατέχει την πρώτη θέση όσον αφορά στον αριθμό των συμβασιούχων που εγκρίθηκαν σε κάθε δήμο. Μεταξύ αυτών είναι ο Δήμος Καρδίτσας που πήρε το πράσινο φως για την πρόσληψη 25 συμβασιούχων, ο Δήμος Βόλου με 67 συμβασιούχους, ο Δήμος Σκιάθου με 10 κ.α.
Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου «με τις 2.044 προσλήψεις, προκαλείται δαπάνη 19.168.632 ευρώ περίπου, σε βάρος των προϋπολογισμών των φορέων, η οποία θα αντιμετωπιστεί αποκλειστικά από ίδια έσοδα ανταποδοτικού χαρακτήρα που εισπράττουν οι φορείς, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, για τις αντίστοιχες με την πρόσληψη παρεχόμενες υπηρεσίες».
Λ.Κ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass