Ζητήματα ασφάλειας για τη θέση του τελωνείου

ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η «ΟΡΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ»

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2021 15:10

Ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τη μετεγκατάσταση του τελωνείου κατέθεσαν

ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ορμή Ανανέωσης» Νίκος Γαμβρούλας και ο δημοτικός σύμβουλος Αχιλλέας Λώλος. Πιο συγκεκριμένα στην ερώτησή τους αναφέρουν: «Ανά τακτά χρονικά διαστήματα δημοσιοποιούνται από πολίτες της πόλης μας, τα διάφορα προβλήματα που δημιουργεί η λειτουργία του Τελωνείου στην πόλη της Λάρισας. Το θέμα είναι γνωστό και βρίσκεται στον δημόσιο διάλογο εδώ και πολλά χρόνια.
Το τελωνείο της Λάρισας βρίσκεται επί της οδού Φαρσάλων, μία από τις πλέον κεντρικές αρτηρίες της πόλης. Η ύπαρξη του τελωνείου σε εκείνο το σημείο τη πόλης έχει ως συνέπεια να εισέρχονται στην πόλη βαριά οχήματα, να δημιουργείται σε καθημερινή βάση μεγάλη ουρά οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, οι οδηγοί των φορτηγών κάνουν μανούβρες (επικίνδυνες θα έλεγε κανείς) ώστε να σταθμεύσουν, ενώ και η καθαριότητα στον χώρο πέριξ του τελωνείου εξαιτίας της στάθμευσης των οχημάτων αυτών δεν είναι σε καθόλου καλό επίπεδο. Δημιουργούνται λοιπόν σοβαρά θέματα ασφάλειας, κυκλοφοριακού, αλλά και υγιεινής για την πόλη.
Η ιστορία του τελωνείου είναι γνωστή: Πριν 30 περίπου χρόνια, η τότε ηγεσία του Υπ. Οικονομικών, ξεκίνησε την ανέγερση νέων εγκαταστάσεων στην περιοχή του Ομορφοχωρίου. Το έργο ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και καμιά από τις επόμενες κυβερνήσεις δεν φαίνεται πως ασχολήθηκε σοβαρά με το θέμα. Η ύπαρξη και λειτουργία του τελωνείου αποτελεί διαχρονικά ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα για την πόλη, κυρίως για τους παρακάτω λόγους:
α) Εισέρχονται στην πόλη μεγάλα και βαριά οχήματα, τα οποία δημιουργούν σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα σε μια κεντρική αρτηρία της Λάρισας.
β) Δημιουργούνται ζητήματα ασφάλειας από την κίνηση, αλλά και από τη στάθμευση των φορτηγών, τόσο σε οδηγούς οχημάτων και μηχανών όσο κυρίως σε ποδηλάτες και πεζούς. Κατά τις νυχτερινές ώρες, το πρόβλημα είναι ακόμα πιο έντονο.
γ) Προκύπτουν θέματα υγιεινής από την παραμονή των αυτοκινητιστών στον δρόμο.
Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε: Ποια είναι η θέση της Δημοτικής Αρχής για τη μεταφορά του τελωνείου και ποιος είναι ο σχεδιασμός της όσον αφορά τη μετεγκατάσταση του τελωνείου».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass