«Η Κυβέρνηση να διεκδικήσει τις πολεμικές αποζημιώσεις»

*Τονίστηκε χθες σε εκδήλωση ΚΚΕ - ΚΝΕ και ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στο μνημείο του Αντιαεροπορικού στο Ομορφοχώρι *Συλλαλητήριο σήμερα στη Λάρισα

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2021 15:20

Στο πλαίσιο της επετείου «9η Μάη - Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών» οι Κομματικές Οργανώσεις Λάρισας ΚΚΕ - ΚΝΕ και η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ παράρτημα Λάρισας, πραγματοποίησαν εκδήλωση χθες, στο μνημείο των 40 εκτελεσθέντων πατριωτών στο «Αντιαεροπορικό» στο Ομορφοχώρι.


Σε ομιλία του ο αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Λάρισας ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ κ. Μάρκος Κολοβός, αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας, καθώς και στο γεγονός της εκτέλεσης από τους Γερμανούς, των 40 αγωνιστών πατριωτών από τη Λάρισα και τα περίχωρα, από το στρατόπεδο κρατουμένων που λειτουργούσε στην περιοχή, με το όνομα «Αντιαεροπορικό», το 1944.
Επισήμανε ότι «η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να διεκδικήσει άμεσα τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις - αποζημιώσεις από τη Γερμανική Κυβέρνηση, χρέος στον λαό μας που πλήρωσε τις τεράστιες καταστροφές του κατακτητή στη χώρα μας και έδωσε εκατόμβες θυμάτων στην απελευθερωτική πάλη από τη ναζιστική κατοχή» και σημείωσε ότι: «Σήμερα, που οι αστικές κυβερνήσεις φορτώνουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στους εργαζόμενους που υποφέρουν από τις αντεργατικές πολιτικές, το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, την ολοένα μεγαλύτερη αδυναμία ικανοποίησης των αναγκών τους, επιβεβαιώνεται ότι ο καπιταλισμός δεν έχει τίποτα θετικό να δώσει στην ανθρωπότητα.
Με τα διδάγματα της Αντιφασιστικής Νίκης, συνεχίζουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας. Παλεύουμε ενάντια στον πόλεμο απαιτώντας κλείσιμο των βάσεων του θανάτου. Παλεύουμε για αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - Ε.Ε. Παλεύουμε με το ΚΚΕ για τη σοσιαλιστική - κομμουνιστική κοινωνία.
Μπροστά στην πανδημία, αλλά και σε βαθιά οικονομική κρίση, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ αγωνιζόμαστε μαζί με το ταξικό εργατικό - λαϊκό κίνημα για την ενίσχυση και ανάπτυξη του Δημόσιου Τομέα Υγείας, για μέτρα προστασίας των υγειονομικών και των άλλων εργαζομένων, για να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα, να μην πληρώσουν ξανά οι εργαζόμενοι το κόστος αντιμετώπισης της πανδημίας και της νέας οικονομικής κρίσης που ήδη έχει εκδηλωθεί».
Επίσης, σε ομιλία της η κ. Στεργιανή Σιούλα, μέλος του Γραφείου του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, τόνισε ότι: «Σήμερα αυτή η μέρα νίκης έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία για τη χώρα μας, επειδή η λαϊκή πάλη  κατάφερε  και έστειλε τη ναζιστική Χρυσή Αυγή σε δίκη και καταδίκασε στη λαϊκή κοινή γνώμη τον φασισμό για ακόμα μια φορά. Όμως  κατάλοιπά της υπάρχουν ακόμη. Τις σάπιες ιδέες τους τις συναντάμε ακόμη. Ρατσιστικές απόψεις, όπως οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι ο εχθρός και ότι αυτοί φταίνε για όλα, χρειάζεται να χτυπιούνται στη ρίζα τους. Ο εχθρός είναι ένας και κοινός για τους λαούς, που μας στερεί τη ζωή που δικαιούμαστε να ζούμε.
Είναι ο καπιταλισμός ο ορατός εχθρός, η Ε.Ε. το ΝΑΤΟ και τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια.
Οι τελευταίες εξελίξεις που θέλουν την περιοχή μας να εμπλέκεται  περισσότερο στα σχέδιά τους, με τα μαχητικά F-15 που προσγειώθηκαν ήδη στην 110 Πτέρυγα Μάχης, εδώ στη Λάρισα, για συνεκπαίδευση με την Πολεμική Αεροπορία και η παρουσία 200 ιπτάμενων, τεχνικών και βοηθητικού προσωπικού, είναι ακόμα μια απόδειξη ότι η χώρα μας είναι «χωμένη ως τον λαιμό» στους ανταγωνισμούς για το ποια μονοπώλια, ποιων χωρών θα βάλουν στο χέρι τον ενεργειακό πλούτο της περιοχής».
Η εκδήλωση έκλεισε με καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ
Να σημειωθεί ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ οργανώνουν σήμερα στις 8 μ.μ., στην Κεντρική πλατεία Λάρισας, συλλαλητήριο για «την απεμπλοκή της Ελλάδας χώρας από το ΝΑΤΟ και τη συμμετοχή της στους πολέμους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass