Δράσεις για νύφες!

Σχεδιάζει ο νεοσύστατος Σύλλογος Καταστηματαρχών Νυφικών και Ειδών Γάμου Θεσσαλίας, που δημιουργήθηκε, εν μέσω πανδημίας, στη Λάρισα - Τα μέλη του πρώτου Δ.Σ. και τα σχέδιά του

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2021 21:08

Ένας από τους σοβαρά πληττόμενους κλάδους, από τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν κατά της διασποράς του κορονοϊού, είναι αυτός των καταστημάτων νυφικών και ειδών γάμου, με σημαντικές οικονομικές συνέπειες, που σε ορισμένες περιπτώσεις κλόνισαν και την επιβίωση πολλών επιχειρήσεών του.


Οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν, λόγω των απαγορεύσεων των μέτρων για την πανδημία και προκάλεσαν καταιγισμό αναβολών γάμων, δοκίμασαν τις αντοχές τους στο έπακρο.
Ακόμη και όταν η εμπορική αγορά άνοιξε με τη μέθοδο του «click away» ή του «click inside», γι’ αυτόν τον κλάδο ήταν ακόμη δύσκολες οι συνθήκες, λόγω της ιδιαιτερότητας του αντικειμένου του, όταν μάλιστα πρέπει να προγραμματιστεί ένας γάμος μήνες πιο μπροστά, χωρίς τίποτα να διασφαλίζει ότι η πανδημία θα τον «επιτρέψει»!
Σε αυτές τις συνθήκες, δημιουργήθηκε η ανάγκη στον κλάδο να συσπειρωθεί, με αποτέλεσμα να ιδρυθεί στη Λάρισα, το πρώτο Επαγγελματικό Σωματείο του και συγκεκριμένα ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Νυφικών και Ειδών Γάμου Θεσσαλίας.
«Μέσα από την κρίση που ξεκίνησε στην οικονομία γενικώς, αλλά πιο ειδικά στα καταστήματά μας, που δυστυχώς είναι από τους κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο λόγω της πανδημίας καταφέραμε να ενωθούμε, ώστε να ανταπεξέλθουμε όλοι μας στις δύσκολες αυτές εποχές που διανύουμε» δήλωσε στην «ΕτΔ» η αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του νεοσύστατου Συλλόγου κ. Λίλιαν Καρδάρα και σημείωσε: «Έτσι λοιπόν μέσα από αυτήν την κατάσταση καταφέραμε τουλάχιστον να υλοποιήσουμε την ίδρυση του Επαγγελματικού μας Σωματείου, που υπό κανονικές συνθήκες ίσως να μην επιδιώκαμε ποτέ να πραγματοποιηθεί».
Για τους στόχους του Συλλόγου, μας είπε: «Μέσα από την ίδρυση του Συλλόγου μας στοχεύουμε καταρχάς να επιβιώσουν τα καταστήματά μας και γιατί όχι να βγούμε πιο δυνατοί μέσα από αυτές τις πρωτόγνωρες για όλους μας συνθήκες.
Τα θέματα που μας απασχολούσαν χρόνια τώρα μπορέσαμε να τα συζητήσουμε και πολλά από αυτά να τα λύσουμε με κοινό στόχο πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας, αλλά συγχρόνως να προσφέρουμε και καλύτερες παροχές σε αυτούς. Επιδίωξη του Επαγγελματικού Σωματείου είναι επίσης στο άμεσο μέλλον να πραγματοποιηθούν δράσεις προς τις υποψήφιες νύφες που σίγουρα θα τις εκπλήξουν ευχάριστα!».
Σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου: «Σκοπός είναι:
1) Η κατοχύρωση, η προαγωγή, η διαφύλαξη και η προάσπιση των κοινών οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του, στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου.
2) Η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης των συμφερόντων των μελών, καθώς και αποφυγής του αθέμιτου ανταγωνισμού.
3) Ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς και η προσπάθεια για την επιβολή και τήρησή τους από όλα τα μέλη.
4) Η κατοχύρωση του επαγγέλματος και η συστηματική μελέτη των προβλημάτων του κλάδου για την προσφορότερη συλλογική διεκδίκηση και επίλυση αυτών.
5) Η έκφραση γνώμης για θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος, καθώς και η συμμετοχή του στις κοινές προσπάθειες για την αντιμετώπισή τους.
6) Ο συντονισμός, η αντιπροσώπευση και η προώθηση της δράσης των μελών και των ομάδων του σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.
7) Η συγκέντρωση, η μελέτη και παροχή πληροφοριών στα μέλη του για πολιτικά, κοινωνικά και πολιτιστικά ζητήματα που αφορούν τους εμπόρους σε ευρωπαϊκό, εθνικό και τοπικό επίπεδο.
8) Η συμμετοχή σε κάθε είδους εκδηλώσεις που συμβάλλουν στην προβολή και ανύψωση του κύρους των καταστημάτων πώλησης και ενοικίασης νυφικών και ειδών γάμου, καθώς και στην επιμόρφωση των μελών σε θέματα επαγγελματικού και ευρύτερου ενδιαφέροντος».
Μέλος του Σωματείου μπορεί να εγγραφεί κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που διατηρεί φυσικό κατάστημα πώλησης και ενοικίασης νυφικών και ειδών γάμου και που έχει την έδρα του μέσα στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, αλλά και στα ευρύτερα όρια της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Να σημειώσουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καταστηματαρχών Νυφικών και Ειδών Γάμου Θεσσαλίας, απαρτίζεται από τους εξής: Πρόεδρος: Μπουχλαριώτη Χαρίκλεια. Αντιπρόεδρος: Καρδάρα Λίλιαν. Γενική Γραμματέας: Μπαλαμώτη Χρυσούλα. Ταμίας: Παραφόρου Δάφνη και μέλος η Χατζή Βάια.
Επίσης η Επιτροπή Ελέγχου του Συλλόγου απαρτίζεται από τα εξής μέλη: Βεργή Βαρβάρα, Χατζή Ζωή και Σμουλιώτη Ευδοξία.

 

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass