Επιστροφή στο σχολείο με το self test ανά χείρας

ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ, ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ -ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ -ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΒΑΡΔΙΑ ΣΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΦΑΛΑΝΗΣ ΚΑΙ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2021 21:02

Της Νατάσας Πολυγένη

Με τη βεβαίωση-σχολική κάρτα αρνητικού self test ανά χείρας, μάσκες και αντισηπτικά στις τσάντες επέστρεψαν

οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Λάρισας στις τάξεις τους. Η χθεσινή μέρα ήταν διαφορετική για τους μαθητές των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων, αφού από τις 3 Μαρτίου που ο σεισμός χτύπησε τον νομό Λάρισας βρίσκονταν στα σπίτια τους, παρακολουθώντας μαθήματα εξ αποστάσεως και χθες άκουσαν για πρώτη φορά, μετά από δύο και πλέον μήνες, το κουδούνι του σχολείου τους, συνάντησαν τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους. Τα προαύλια των σχολείων ζωντάνεψαν και οι τάξεις πλημμύρισαν με παιδικά χαμόγελα που μπορούσε κανείς να διακρίνει ακόμη και κάτω από τις μάσκες.
Για τους μαθητές των Λυκείων η προσαρμογή ήταν πιο ομαλή, αφού ούτως ή άλλως είχαν επιστρέψει στη διά ζώσης διδασκαλία από τις 12 Απριλίου, ενώ χθες επέστρεψαν από τις διακοπές του Πάσχα. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα κατά τη χθεσινή ημέρα, όσον αφορά τη διενέργεια του αυτοδιαγνωστικού τεστ από μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ ελάχιστες ήταν οι περιπτώσεις θετικών τεστ που δηλώθηκαν και συγκεκριμένα ενός μαθητή, ενός εκπαιδευτικού και ενός σχολικού τροχονόμου. Το πρώτο κουδούνι όμως για κάποιους μαθητές χθες, δεν χτύπησε το πρωί, αλλά το μεσημέρι. Σχολεία που «πληγώθηκαν» από τον σεισμό λειτουργούν υπό διαφορετικές συνθήκες αναγκαστικά προκειμένου να μη διακοπεί η διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Έτσι λοιπόν, για τους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας και του Δημοτικού Σχολείου Βερδικούσιας, το κουδούνι χτύπησε στις 2.15 το μεσημέρι, ενώ για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Φαλάνης, το κουδούνι χτύπησε στις 2.30 το μεσημέρι και τα μαθήματα ολοκληρώθηκαν στις 7 το απόγευμα. Αναφορικά με τη λειτουργία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας εκφράστηκαν παράπονα-διαμαρτυρίες γονέων στην «Ε», όπου αναφέρουν ότι δεν έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες (π.χ. αποκλεισμός χώρων), ώστε οι μαθητές να βρίσκονται μακριά από το κτίριο που κρίθηκε ακατάλληλο και εξέφρασαν φόβους για την ασφάλειά τους. Επίσης, προβληματισμός υπάρχει και για την απογευματινή βάρδια, καθώς δημιουργεί προβλήματα στον οικογενειακό προγραμματισμό και ευχή είναι τουλάχιστον με την έναρξη της νέας χρονιάς να έχει δοθεί οριστική λύση. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαποστόλου, μιλώντας στην «Ε» για την επιστροφή των μαθητών σημείωσε ότι πραγματοποιήθηκε ομαλά και με υποδειγματική εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό. Παρόλα αυτά, δημιουργήθηκαν κάποια προβλήματα κυρίως σε αλλοδαπούς μαθητές που δεν κατόρθωσαν να προμηθευτούν τα self tests, καθώς δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ, αλλά και σε κάποιους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Βέβαια, όπως τόνισε ο Σύλλογος, εισηγήθηκε να διατεθεί ένα μικρό ποσό από τις Σχολικές Επιτροπές για να αγοραστούν κάποια self tests για τα παιδιά, ενώ ενημερώθηκε ότι όσοι δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ μπορούν να ζητήσουν έκδοση προσωρινού ΑΜΚΑ από κάποιο ΚΕΠ προκειμένου να μπορούν να τα προμηθευτούν δωρεάν. Ακόμη, ο κ. Παπαποστόλου αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που παρουσίασε το απόγευμα της Κυριακής η πλατφόρμα, όπου έπρεπε να μπουν εκπαιδευτικοί, αλλά και γονείς, για να δηλώσουν το αποτέλεσμα του self test, πρόβλημα που είχε ως αποτέλεσμα πολλοί μαθητές χθες να προσέλθουν με χειρόγραφη σχολική κάρτα, κάτι που δεν δημιούργησε θέματα, αφού ούτως ή άλλως γίνεται δεκτή.
Τέλος, ο κ. Παπαποστόλου αναφέρθηκε και στις προσωρινές λύσεις που έχουν δοθεί στα σχολεία που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό, τονίζοντας ότι πράγματι το να λειτουργούν με βάρδιες πρωί-απόγευμα δεν είναι η ιδανική λύση και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να βρεθούν άμεσα λύσεις.

Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ SELF TESTS
Από χθες ξεκίνησε η προμήθεια των νέων self tests για μαθητές και εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λάρισας. Βέβαια, η δυνατότητα να προμηθευτεί κάποιος τα τεστ που δικαιούται με τον ΑΜΚΑ του ισχύει μόνο για σήμερα και αύριο Τετάρτη, καθώς από μεθαύριο Πέμπτη 13 Μαΐου έως και Τετάρτη 19 Μαΐου θα γίνεται διάθεση 2 τεστ μόνο στους δικαιούχους του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Να σημειωθεί ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο τεστ την Τετάρτη και να προσέλθουν με το νέο αποτέλεσμα-βεβαίωση στα σχολεία την Πέμπτη 13 Μαΐου.
Το Σάββατο 15 Μαΐου κλείνει η εφαρμογή στις 5 το απόγευμα και θα παραμείνει κλειστή μέχρι τη Δευτέρα 17 Μαΐου στις 8 το πρωί όπου θα μπορούν και πάλι μαθητές και εκπαιδευτικοί να προμηθευτούν τα τεστ τους.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass