Υπόγειο αρδευτικό δίκτυο 13,3 χλμ. στον Αμπελώνα

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2021 15:07

Ενα ακόμα έργο ουσίας για την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας

κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου «Κατασκευή υπόγειων αγωγών άρδευσης στον ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου (Αμπελώνα)», συνολικού προϋπολογισμού 1.966.200 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Προβλέπεται η υπογειοποίηση αρδευτικών δικτύων σε μήκος 13,3 χλμ., καθώς και ο εκσυγχρονισμός 10 γεωτρήσεων, στις οποίες αντικαθίστανται αντλητικά συγκροτήματα και ηλεκτρικοί πίνακες με συστήματα inverter στo Δημοτικό Διαμέρισμα Αμπελώνα.
Το έργο περιλαμβάνει:
A. Tην προμήθεια και τοποθέτηση 13.300 μ.μ. υπόγειων πλαστικών αρδευτικών αγωγών από σκληρό PVC 12.5 atm, των απαραίτητων υδροληψιών διπλού ή ενός στομίου και τις συσκευές ασφαλείας του δικτύου.
Β. Την αντικατάσταση δέκα (10) αντλητικών συγκροτημάτων (κατακόρυφου άξονα), λόγω παλαιότητας, με νέα υποβρύχια, σε δέκα υφιστάμενες γεωτρήσεις.
Γ. Την αντικατάσταση των παλαιών ηλεκτρικών πινάκων με νέους ηλεκτρικούς πίνακες - INVERTER, που αφορούν τα ανωτέρω αντλητικά συγκροτήματα, για εξοικονόμηση νερού και ηλεκτρικής ενέργειας, καλύτερη λειτουργία των αντλητικών συγκροτημάτων και ασφάλεια αυτών.
Το υπόγειο αρδευτικό δίκτυο που θα κατασκευαστεί θα αντικαταστήσει το επιφανειακό δίκτυο του Τ.Ο.Ε.Β. με σκοπό τη μείωση απώλειας νερού από το επιφανειακό δίκτυο.
«Με σχέδιο και προγραμματισμό προχωράμε ένα ακόμα έργο για τον αγρότη. Ένα έργο που αφορά την κατασκευή νέων υπόγειων αγωγών άρδευσης σε συνολικό μήκος 13,3 χλμ.» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου Σωτήρη Τζιούφα, το Διοικητικό Συμβούλιο και τις τεχνικές μας υπηρεσίες εκσυγχρονίζουμε τον πρωτογενή τομέα στην πράξη. Βελτιώνουμε τις συνθήκες παραγωγής. Μειώνουμε το κόστος παραγωγής, μειώνουμε την κατανάλωση ενέργειας, βελτιώνουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Είναι έργο ζωής γιατί είναι έργο παραγωγής. Δίνουμε κίνητρα στους ανθρώπους της υπαίθρου να παραμείνουν στην ύπαιθρο και να συνεχίσουν να παράγουν» προσθέτει ο περιφερειάρχης.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου Σωτήρης Τζιούφας δήλωσε: «Ευχαριστώ εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου και όλων των αγροτών της περιοχής τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για το έργο που υπογράφουμε σήμερα. Είναι ένα έργο ζωής και ευελπιστούμε να τριπλασιάσουμε τα στρέμματα άρδευσης, καθώς είχαμε υψηλά ποσοστά σε απώλειες νερού. Το δίκτυο είναι γερασμένο, καθώς έχει κατασκευαστεί το 1972 και οι σωλήνες στο μεγαλύτερο μέρος είναι σάπιοι με αποτέλεσμα μεγάλος όγκος νερού να χάνεται. Κατά συνέπεια έχουμε 70% απώλεια ρεύματος. Είναι ένα έργο που μας δίνει πνοή και λύνει πολλά προβλήματα».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass