Πανστρατιά για τα έργα ταμίευσης και διανομής νερού στη Θεσσαλία

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΥΔΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2021 15:03

Σε μια ανασκόπηση των μέχρι τώρα ενεργειών της, αλλά και στον προγραμματισμό δράσης της προχώρησαν

τα μέλη της τετραμελούς συντονιστικής επιτροπής της Επιτροπής Διεκδίκησης επίλυσης του Υδατικού προβλήματος Θεσσαλίας Ε.Δ.Υ.ΘΕ., που δημιουργήθηκε μετά από τη συνάντηση φορέων με στόχο τη διεκδίκηση επίλυσης του υδατικού προβλήματος της Θεσσαλίας.
Αναλυτικότερα ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας, Κώστας Γιαννακός, ο πρόεδρος παραρτήματος του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας, Δημ. Ντογκούλης, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Ηλ. Κουτσιμπογεώργος και ο καθηγητής Γεωπονίας, Φάνης Γέμτος, συναντήθηκαν προ ημερών και κατέληξαν στα παρακάτω συμπεράσματα: Πρώτη δράση είναι η ευρύτερη ενημέρωση φορέων της Θεσσαλίας για τους στόχους της επιτροπής και τις διεκδικήσεις της. Στάλθηκαν περισσότερες από 100 επιστολές σε φορείς και ήδη άρχισαν οι πρώτες θετικές αντιδράσεις που δείχνουν την ευαισθητοποίηση των Θεσσαλών για το θέμα. Εκφράστηκε η ικανοποίηση για την ανταπόκριση πολλών προσωπικοτήτων στην πρωτοβουλία της επιτροπής και στην ενίσχυση των στόχων της. Αποφασίστηκε η συνέχιση της ενημέρωσης των φορέων της Θεσσαλίας, για να υπάρξει η ευρύτερη δυνατή πίεση προς τους φορείς της εξουσίας και να αναπτυχθούν δράσεις για τον προγραμματισμό και  την εκτέλεση των απαραίτητων έργων ταμίευσης και διανομής του νερού στη Θεσσαλία, αλλά και δράσεις εξοικονόμησης νερού. Προγραμματίστηκε μια σειρά δράσεων, όπως ενημερώσεις φορέων και σχετικές εκδηλώσεις σε περιοχές της Θεσσαλίας με συμμετοχή των μελών της Επιτροπής. Σκοπός είναι η ενημέρωση όλων με ανάλογα δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο και η κινητοποίηση των Θεσσαλών. Θα γίνει προσπάθεια για συναντήσεις με αρμόδιους Υπουργούς και εάν καταστεί δυνατόν με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ή το επιτελείο του, ώστε να αναληφθούν δράσεις συντονισμού των συναρμόδιων Υπουργών προκειμένου να προχωρήσουν τα ημιτελή έργα της Συκιάς - σήραγγας και να δρομολογηθεί ο προγραμματισμός και άλλων στη λεκάνη του Πηνειού, όπως τα φράγματα Μουζακίου, Πύλης κ.λπ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass