Εκαναν «γυαλιά-καρφιά» το 1ο Λύκειο Λάρισας

ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ *ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2021 21:10
Ακόμα μια διαμαρτυρία χθες μελών της ΕΛΜΕ Λάρισας και ομάδας μαθητών στα γραφεία  της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κατά της μετατροπής του 1ου ΓΕΛ σε Πειραματικό Ακόμα μια διαμαρτυρία χθες μελών της ΕΛΜΕ Λάρισας και ομάδας μαθητών στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κατά της μετατροπής του 1ου ΓΕΛ σε Πειραματικό

Άσχημη τροπή έχει πάρει το ζήτημα της μετατροπής του 1ου Γενικού Λυκείου Λάρισας σε Πειραματικό Σχολείο. Από τη μία η κατάληψη και οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μερίδας μαθητών και εκπαιδευτικών, που ζητούν την απόσυρση της απόφασης, και από την άλλη μαθητές που βρίσκονται στην «ομηρία» τηλεκπαίδευσης και δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο τους λόγω της κατάληψης, ενώ χθες η κατάσταση ξέφυγε όταν διαπιστώθηκε ότι το σχολείο υπέστη ζημιές από βανδαλισμούς.

Σπασμένες καρέκλες, κατεστραμμένο το σύστημα πυρασφάλειας, είναι μόνο ένα δείγμα της καταστροφής που έγινε μέσα στον χώρο του σχολείου κατά τη διάρκεια της κατάληψης που ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν πληροφορίες εάν οι φθορές προκλήθηκαν από μαθητές ή εξωσχολικούς που έμπαιναν μέσα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», χθες μετά από έντονες διαφωνίες με τους καταληψίες, κατάφερε η Διεύθυνση του σχολείου να πάρει τον έλεγχο του σχολείου, οι καταληψίες να αποχωρήσουν και να μπει μέσα το προσωπικό καθαριότητας του σχολείου. Επίσης, αποφασίστηκε να μπει και φύλαξη-σεκιούριτι στο σχολείο προκειμένου να μην υπάρξει ενδεχόμενο νέας κατάληψης. Παρόλα αυτά άγνωστο παραμένει εάν θα μπορέσουν οι μαθητές να προσέλθουν σήμερα κανονικά στις τάξεις τους ή αν θα συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΔΔΕ
Εν τω μεταξύ χθες το μεσημέρι μέλη της ΕΛΜΕ Λάρισας και ομάδα μαθητών διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση μετατροπής του 1ου ΓΕΛ σε Πειραματικό έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.
Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass