Οριοθετήθηκαν ως σεισμόπληκτες περιοχές του Δήμου Τεμπών

ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2021 16:10
ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ

Στεγαστική συνδρομή για την αποκατάσταση των κτιρίων που έχουν πληγεί από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου μπορεί να χορηγηθεί πλέον μετά την Κοινή Υπουργική Απόφαση, με αριθμό ΔΑΕΦΚ-ΚΕ/9028/Α325, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2094/τ. Β’/ 20.05.2021.


Η απόφαση ορίζει ότι, στον Δήμο Τεμπών όλη η Δ.Ε. Αμπελακίων, η κοινότητα Γόννων, η Κοινότητα Κρανέας, η Κοινότητα Μακρυχωρίου και όλη η Δ.Ε. Νέσσωνος οριοθετούνται ως σεισμόπληκτες περιοχές και οι ιδιοκτήτες μπορούν να ζητήσουν επιδοτήσεις για την ανακατασκευή ή επισκευή των κτιρίων που έχουν πληγεί.
Αρμόδια υπηρεσία για το έργο της αποκατάστασης των ζημιών των κτιρίων από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, ορίζεται η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδας (ΔΑΕΦΚ-ΚΕ), Ι. Κόνιαρη 43, 114 71 Αθήνα.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ
Α. Ο/Η ιδιοκτήτης/-τρια (ψιλός κύριος, επικαρπωτής ή ο/η έχων/-ουσα την πλήρη κυριότητα) ή ο/η διαχειριστής/-τρια (σε περίπτωση διηρημένης ιδιοκτησίας) κτιρίου, που έχει πληγεί από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021, εφόσον επιθυμεί τον έλεγχό του και την έκδοση έκθεσης αυτοψίας, πρέπει να υποβάλει στην ανωτέρω αρμόδια υπηρεσία αίτηση για διενέργεια αυτοψίας στο πληγέν κτίριο, εντός προθεσμίας έξι (6) μηνών από τη δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. της παρούσας απόφασης, δηλαδή έως τις 20-11-2021. Η αίτηση αυτή θα συνοδεύεται από τίτλους ιδιοκτησίας και οδοιπορικό σκαρίφημα και φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου. Οι φωτογραφίες θα φέρουν το όνομα και την υπογραφή του/της ιδιοκτήτη/τριας.
Β. Ο/Η ιδιοκτήτης/-τρια (ψιλός κύριος, επικαρπωτής ή ο/η έχων/-ουσα την πλήρη κυριότητα) ή όλοι οι συνιδιοκτήτες/-τριες (σε περίπτωση συνιδιοκτησίας) ή ο/η ειδικός διαχειριστής/-στρια (σε περίπτωση διηρημένης ιδιοκτησίας όπου απαιτείται από τις ισχύουσες διατάξεις), κτιρίου που έχει πληγεί από τον σεισμό του θέματος, προκειμένου να καθοριστεί δικαιούχος Στεγαστικής Συνδρομής (Σ.Σ.) για επισκευή ή ανακατασκευή ανάλογα με τον χαρακτηρισμό του κτιρίου, πρέπει να υποβάλει στην αρμόδια Υπηρεσία αίτηση με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως αυτά ορίζονται στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις, εντός προθεσμίας: - ενός (1) έτους από την ημερομηνία παραλαβής της έκθεσης αυτοψίας του κτιρίου (η οποία εκδόθηκε βάσει της προαναφερόμενης παρ.
Α), είτε δέκα οκτώ (18) μηνών από τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Εντός των ίδιων προθεσμιών δύναται να κατατεθεί και αίτηση για έκδοση άδειας επισκευής χωρίς χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής.
Οι προαναφερόμενες προθεσμίες δύνανται να παραταθούν με απόφαση Υπουργού και Μεταφορών και για χρονικό διάστημα έως δύο (2) έτη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass