Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ:

Ικανοποίηση για τις Υπηρεσίες Υγείας και το Δημοτικό Σχολείο στο Δαμάσι

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2021 16:40

«Όπως είχα υποσχεθεί στους σεισμόπληκτους του Δαμασίου, από τις πρώτες δύσκολες ώρες της καταστροφικής μανίας του Eγκέλαδου, θα βρίσκομαι στο πλευρό τους, προκειμένου να δίδονται λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε θέματα υποδομών και διαβίωσης. Η κυβέρνησή μας, από την πρώτη στιγμή, έθεσε σε ετοιμότητα όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες των πληγέντων, στηρίζοντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την αποκατάσταση των ζημιών και τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, γεγονός που αναγνωρίζεται από τους σεισμόπληκτους του Τυρνάβου, της Ελασσόνας και της Λάρισας».


Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, από το Δαμάσι, όπου βρέθηκε στο πλευρό των σεισμόπληκτων, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα και στελέχη της Δημοτικής Αρχής. Ο Λαρισαίος πολιτικός ενημερώθηκε για την πορεία αποκατάστασης των ζημιών από τον καταστροφικό σεισμό του Μαρτίου, τις διαδικασίες καταβολής των ποσών ενίσχυσης των σεισμοπαθών, ενώ συζήτησε με τους κατοίκους για τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους και τους συνεχάρη για τη δύναμη ψυχής, που επιδεικνύουν στις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες.
Ο κ. Κέλλας απένειμε, ακόμη, τα εύσημα, τόσο στη Δημοτική Αρχή του Γ. Κόκουρα και στους συνεργάτες του όσο και στην Περιφερειακή Aρχή, που ακολούθησαν τα γρήγορα αντανακλαστικά, τα οποία επέδειξε ο κυβερνητικός μηχανισμός στην αποκατάσταση των ζημιών, ενώ συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό την προσφορά βοήθειας σε όλα τα επίπεδα προς τους σεισμοπαθείς.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ
Στη συνάντηση με τον δήμαρχο Γιάννη Κόκουρα και κατοίκους της περιοχής, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη σύσταση του Περιφερειακού Ιατρείου στο Δαμάσι, έπειτα από συνεργασία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας με τη Δημοτική Αρχή του Τυρνάβου, που βρήκε ευήκοα ώτα στο πρόσωπο του αν. υπουργού Υγείας Β. Κοντοζαμάνη.
Ο κ. Κέλλας δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος απ’ αυτήν την εξέλιξη, για την οποία βρισκόταν, άλλωστε, σε επικοινωνία με τον αν. υπουργό Υγείας, σημειώνοντας: «Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι συνέβαλαν στη σύσταση του Περιφερειακού Ιατρείου στο Δαμάσι, ήτοι τη Δημοτική Αρχή Τυρνάβου, την 5η Υγειονομική Περιφέρεια και την οικογένεια Τσιλιλή. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη σύσταση Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στον Δήμο Κιλελέρ, με έδρα τη Νίκαια, και τη διατήρηση του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων με όλες τις οργανικές του θέσεις, ενισχύουν υγειονομικά τον νομό μας και αποδεικνύουν, όπως επανειλημμένα έχω τονίσει, πως η ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Δαμασίου δικαιούνται και θα απολαμβάνουν καλύτερες υπηρεσίες Υγείας, καθώς ιατρός θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε καθημερινή βάση».
Τέλος, ιδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωσε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και με την πορεία εργασιών κατασκευής του νέου Δημοτικού Σχολείου στο Δαμάσι, το οποίο θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τους μαθητές του σεισμόπληκτου χωριού με την έναρξη της σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο, κάνοντας πράξη τη δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σχετικά Άρθρα