Στερεώνουν 12 γέφυρες, αποκαθιστούν την πρόσβαση

Με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 15,7 εκατ. ευρώ – «Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που οδηγεί σε έργα ουσίας» δηλώνει στην «ΕτΔ» ο Κων. Αγοραστός

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2021 21:10

Eργα σε δώδεκα συνολικά γέφυρες στον νομό Λάρισας θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας αποκαθιστώντας ζημιές που προκλήθηκαν από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου που έπληξε τον νομό Λάρισας, επιλύοντας παράλληλα χρόνια προβλήματα ενισχύοντας έτσι την οδική ασφάλεια, αλλά και την προσβασιμότητα.


Τα έργα θα χρηματοδοτηθούν με 15,7 εκατομμύρια ευρώ που εξασφάλισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, στην προχθεσινή συνάντηση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη και τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκο.
Τα έργα αποκατάστασης εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας και ειδικότερα αφορούν σε 8 γέφυρες σε περιοχές της Ελασσόνας, σε 4 γέφυρες σε περιοχές του Τυρνάβου και της Λάρισας, σε δύο κατακλυζόμενες ράμπες στον Τιταρήσιο, ενώ στο πλαίσιο αποκατάστασης ζημιών από τον σεισμό στο ΠΔΕ της Περιφέρειας εντάχθηκε και το έργο της αντικατάστασης αγωγών άρδευσης και αρδευτικής γεώτρησης στο Βλαχογιάννι.
«Ευχαριστώ τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη και τον γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων, Δημήτρη Σκάλκο, για τη διαχρονική, άριστη συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα της Περιφέρειας που οδηγεί σε έργα προς όφελος των ανθρώπων» δήλωσε στην «ΕτΔ» ο κ. Αγοραστός.
Για να προσθέσει πως «με σχέδιο, προγραμματισμό και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 15,7 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προχωράμε γρήγορα στη συντήρηση των γεφυρών σε περιοχές της Ελασσόνας, του Τυρνάβου και της Λάρισας ενισχύοντας την ασφάλεια, τη λειτουργικότητα και την προσβασιμότητα. Με ταχύτητα, αυτοματισμό, δημιουργικές συνεργασίες και ενσυναίσθηση, αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που οδηγεί σε έργα ουσίας και χρήσιμα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών».

 

ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ
Αναλυτικότερα τα έργα αφορούν στις εξής γέφυρες: Στην παλιά γέφυρα Πηνειού στο Κουτσόχερο (ρεύμα κυκλοφορίας προς Τρίκαλα) στην Εθνική οδό Λάρισας – Τρικάλων (μετά τον οικισμό του Κουτσόχερου).
Στη γέφυρα της Ελασσόνας στην Εθνική οδός Ελασσόνας – Κοζάνης, στην έξοδο της Ελασσόνας προς Κοζάνη (μετά το στρατόπεδο). Στο Μικρό Ελευθεροχώρι (Εθνική οδός Ελασσόνας – Κοζάνης ) στη διασταύρωση με την Εθνική οδό Ελασσόνας – Κατερίνης στο ύψος του Μικρού Ελευθεροχωρίου.
Στη γέφυρα Λυκουδίου (Εθνική οδός Ελασσόνας – Κοζάνης) κοντά στη διασταύρωση με το Λυκούδι. Στη γέφυρα στο Χάνι Χατζηγώγου (Εθνική οδός Ελασσόνας – Κοζάνης) κοντά στη διασταύρωση προς Λιβάδι. Στη γέφυρα της Μηλέας (Εθνική οδός Ελασσόνας – Κοζάνης) μετά τη διασταύρωση προς Μηλέα. Στη γέφυρα στη Συκιά (επαρχιακή οδός Ελασσόνας – Βερδικούσιας) πριν τη διασταύρωση προς Συκιά.
Στο Μεσοχώρι (Εθνική οδός Τυρνάβου – Ελασσόνας) στην έξοδο του Μεσοχωρίου. Στη γέφυρα στο Κεφαλόβρυσο (Εθνική οδός Ελασσόνας – Δεσκάτης) πριν τον οικισμό του Κεφαλόβρυσου. Στη γέφυρα του Τιταρήσιου στην παλαιά Εθνική οδό Τυρνάβου – Ελασσόνας προς Κουτσόχερο (συνδετήριος Εθνική οδός Τυρνάβου – Ελασσόνας με Εθνική οδό Λάρισας – Τρικάλων) στη διασταύρωση της παλιάς Εθνικής Τυρνάβου - Ελασσόνας προς Κουτσόχερο πριν τον οικισμό του Δαμασίου. Στην είσοδο του Δαμασίου (από Εθνική οδό Τυρνάβου – Ελασσόνας) και, στη γέφυρα στην είσοδο Τυρνάβου (Εθνική οδός Ελασσόνας– Κοζάνης).
Τέλος, θα γίνουν αποκαταστάσεις κατακλυζόμενων ραμπών του Τιταρήσιου που συνδέουν την παλιά Εθνικό οδό Τυρνάβου – Ελασσόνας με τον οικισμό Ευαγγελισμό και τον οικισμό της Μαγούλας, όπως και αντικατάσταση αγωγών άρδευσης και αρδευτικής γεώτρησης στο δημοτικό διαμέρισμα Βλαχογιαννίου.
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass