Στο Δημαρχείο Αγιάς ο Σωκράτης Φάμελλος

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2021 21:45

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Συνάντηση στο Δημαρχείο Αγιάς με τον δήμαρχο Αντώνη Γκουντάρα και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου είχε χθες το απόγευμα ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος.


Ο κ. Φάμελλος έγινε δεκτός με ιδιαίτερη θέρμη από τον κ. Γκουντάρα, ο οποίος στο καλωσόρισμά του αναφέρθηκε στη συνεργασία που είχαν οι δύο τους, όταν ο πρώτος ήταν από τον Νοέμβριο του 2016 έως τον Ιούλιο του 2019 αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα. Συνεργασία εξαιρετική και εποικοδομητική, όπως είπε, σε θέματα που είχαν να κάνουν με τον ΦΟΔΣΑ ν. Λάρισας, του οποίου ήταν πρόεδρος ο κ. Γκουντάρας, με τους δασικούς χάρτες, με τα καστανοπερίβολα, ενώ ξεχωριστά επισημάνθηκε η βοήθεια που προσέφερε ο κ. Φάμελλος «στο να προχωρήσουν οι διαδικασίες πραγματοποίησης ενός εμβληματικού έργου στον Κίσσαβο, αυτού του φράγματος στη θέση «Μπελμά», πέντε εκατομμυρίων κυβικών νερού, δικτύου τριάντα χιλιομέτρων και προϋπολογισμού είκοσι εκατομμυρίων ευρώ».
Από την πλευρά του ο κ. Φάμελλος επιβεβαίωσε κι αυτός ότι όσο ήταν στο Υπουργείο με τον δήμαρχο Αγιάς έγινε πολύ καλή και ουσιαστική δουλειά προς όφελος του κόσμου, λέγοντας, μάλιστα, πως στο πρόσωπό του βρήκε «έναν άνθρωπο πραγματικά της αυτοδιοίκησης… επίμονο, συναινετικό, ευγενικό, πάντα χαμογελαστό και ανοιχτό με τη σκέψη του πάντα στον τόπο του και τα προβλήματά του».
Των φιλοφρονήσεων ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων. Ο κ. Φάμελλος εξέφρασε την ανησυχία του για μια σειρά ζητημάτων, όπως οι δασικοί χάρτες, τα χωροταξικά σχέδια, τα υγρά απόβλητα, η ανακύκλωση, η σωστή διαχείριση στις περιοχές Natura, η μετάβαση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η χωροθέτηση φωτοβολταϊκών πάρκων, τονίζοντας ότι η σημερινή Κυβέρνηση εμφανίζει σοβαρό έλλειμμα πολιτικής σε όλα αυτά τα πεδία. Επιπλέον, έκανε λόγο για την ανάγκη ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ και οι κατά τόπους οργανώσεις του να αποκτήσουν τεχνογνωσία και πολιτική επάρκεια, ώστε να μπορούν να κρατάνε στο προσκήνιο τα σημαντικά αυτά θέματα, αλλά και να μπορούν μάλιστα να παράγουν πολιτική.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Σμυρλής, Ευάγγελος Κρανιώτης και Νίκος Ντάγκας, δημοτικοί σύμβουλοι, ο συντονιστής γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Λάρισας Βασίλης Ζωγράφος, ο συντονιστής της Ο.Μ. Αγιάς του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καββαδίας και μέλη των οργανώσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass