Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΒΑΚ υπό αμφισβήτηση...

ΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ *ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ 90 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2021 21:10

Προμήνυμα προβληματισμού και αμφισβήτησης για την εξέλιξη των έργων του ΣΒΑΚ, εν όψει μιας μεγάλης συζήτησης, που αναμένεται να απασχολήσει το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων, αναδείχθηκε στη χθεσινή συνεδρίασή του.


Συγκεκριμένα, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρένα Καραλαριώτου, αναφέρθηκε σε προβλήματα κίνησης πεζών και αυτοκινήτων, που παρατηρούνται στη συμβολή των οδών Ιουστινιανού και 28ης Οκτωβρίου. Τόνισε πως εκτός του ότι παρατηρείται καθημερινά κυκλοφοριακή συμφόρηση στην 28ης Οκτωβρίου, παράλληλα απροσπέλαστα είναι από τους πεζούς και τα πεζοδρόμια στη συμβολή των παραπάνω οδών, με εμπόδια τα παρτέρια, που διακόπτουν την όδευσή τους και τους αναγκάζουν να κατεβούν στο οδόστρωμα.
Η κ. Καραλαριώτου, πρότεινε στα στελέχη της δημοτικής αρχής να επανεξετάσουν τα έργα στο συγκεκριμένο σημείο, με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Εργων κ. Σούλτη να απαντά πως είναι ενήμερος και έχει συζητήσει το θέμα με τους μελετητές του ΣΒΑΚ, οι οποίοι επιμένουν ότι το πρόβλημα θα λυθεί όταν γίνουν και οι διαβάσεις πεζών.
Να σημειωθεί, ότι στη χθεσινή συνεδρίαση είχε κατατεθεί εκτός ημερήσιας διάταξης πρόταση από τον επικεφαλής της «Λαρισαίων Κοινόν» κ. Κ. Βαϊούλη, να συζητηθεί το θέμα των έργων του ΣΒΑΚ και των προβλημάτων που παρατηρούνται στην εξέλιξή τους, το οποίο τελικά αποσύρθηκε, εξαιτίας της απουσίας του δημάρχου κ. Καλογιάννη, από τη συνεδρίαση. Το θέμα θα συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
Δημαρχεύων χθες ήταν ο κ. Σούλτης.
ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΤΟΜΥ
Να ανανεωθούν οι συμβάσεις των 90 εργαζομένων στην καθαριότητα και στη φύλαξη στις ΤΟΜΥ της 5ης ΥΠΕ, ζήτησε σε τοποθέτησή του ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Παναγιώτου, καταθέτοντας σχετικό ψήφισμα προς ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο κ. Παναγιώτου επισήμανε ότι οι παραπάνω θέσεις προβλέπεται να καλυφθούν από ιδιωτικές εταιρείες.
Η πλειοψηφία των επικεφαλής του σώματος συμφώνησε με το ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αλλά πάρα ταύτα αποφασίστηκε να συζητηθεί σε διαπαραταξιακή επιτροπή.
ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Επίσης στο πλαίσιο της συνεδρίασης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η Κανονιστική Απόφαση που αφορά στην παραχώρηση διαθέσιμου κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων για την πλατεία Αβέρωφ, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων, επίσης η μείωση μίσθωσης του κυλικείου στο Κοιμητήριο και η αναπροσαρμογή - καθορισμός τελών παραχώρησης χρήσης κοινόχρηστων χώρων, ως προς τον τρόπο είσπραξης των τελών παραχώρησης χρήσης κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων μόνο για το έτος 2021 λόγω Covid-19.
ΕΡΓΑ
Εξάλλου, εγκρίθηκαν τα πρωτόκολλα οριστικής παραλαβής των ακόλουθων έργων:
«Επισκευή κτιρίου Ειδικού Νηπιαγωγείου Γιάννουλης», «Διαμόρφωση πλατείας συνοικίας Τούμπας», «Συντήρηση σήμανσης ασφάλειας οδικού δικτύου» και «Συντήρηση κοινόχρηστων χώρων», «Εγκατάσταση φωτισμού ανάδειξης μνημείων και δημόσιων χώρων», «Επισκευές αύλειων χώρων σχολείων» και «Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου κολυμβητηρίου Νέας Πολιτείας».
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ