Τα τρένα ...δεν έφυγαν

Βόλτα με δρεζίνες των Τεμπών στον Σταθμό του ΟΣΕ *Να ξαναλειτουργήσει η παλιά γραμμή στην Κοιλάδα ζητούν οι Φίλοι του Σιδηροδρόμου

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2021 21:10 | Τελευταία ενημέρωση: 14 Ιουν 2021 22:20

Σφύριξαν οι παλιές δρεζίνες χθες στον Σταθμό του ΟΣΕ Λάρισας. Τρεις όμορφες «κυρίες» ανακαινισμένες, περιποιημένες στάθμευσαν στην 3η αποβάθρα του Σιδηροδρομικού Σταθμού και για ένα δίωρο περίπου φιλοξένησαν μικρούς και μεγάλους Λαρισαίους που θέλησαν να κάνουν μια βόλτα και να γνωρίσουν από κοντά τη μαγεία των τρένων που έφυγαν... αλλά δεν χάθηκαν.


Το Πολιτιστικό Κέντρο Σιδηροδρομικών Λάρισας, ο Σύλλογος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Άγιος Φίλιππος» και οι Φίλοι του Σιδηροδρόμου Λάρισας, οργάνωσαν τη χθεσινή εκδήλωση στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλουν να αναδειχθούν και να αναπτυχθούν τουριστικά τα Τέμπη, αξιοποιώντας τις αναπαλαιωμένες δρεζίνες. Στον χώρο της εκδήλωσης υπήρχε έκθεση φωτογραφιών με όλη τη διαδικασία της αναπαλαίωσης συνολικά 7 δρεζινών που βρίσκονται στα Τέμπη. Τις δρεζίνες αναπαλαίωσαν σιδηροδρομικοί, τεχνίτες, μέλη του συλλόγου που αφιέρωσαν ατελείωτες ώρες από τον προσωπικό τους χρόνο για να τους δώσουν το «φιλί της ζωής».
Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου κ. Γιάννης Μάνθος δήλωσε: «Σκοπός μας είναι να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της Κοιλάδας των Τεμπών, ώστε αυτή να μετατραπεί σε πόλο έλξης, με ήπιας μορφής τουρισμού, δράσεις και προβολή των μνημείων φύσης και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
Ο δε Σιδηροδρομικός Σταθμός Τεμπών μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς της σιδηροδρομικής αναψυχής και η μετατροπή του σε σταθμό σιδηροδρομικής ιστορίας. Θελήσαμε να δείξουμε στον κόσμο τις δρεζίνες που κατασκευάσαμε εκ του μηδενός, με στόχο να αναδείξουμε την πανέμορφη Κοιλάδα των Τεμπών.
Δραστηριοποιούμαστε στην παλιά σιδηροδρομική γραμμή των Τεμπών από το 2005. Έχουμε τη δυνατότητα με τις δρεζίνες που διαθέτουμε να κάνουμε έναν πλήρη συρμό ή ακόμη και δύο συρμούς. Ζητάμε βοήθεια και στήριξη από τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές για να προχωρήσουμε όλοι μαζί και να κάνουμε την Κοιλάδα των Τεμπών πόλο έλξης. Η σημερινή εικόνα των Τεμπών δεν τιμά κανέναν».
Ο πρόεδρος των Φίλων του Σιδηροδρόμου Δημήτρης Κιος σημείωσε: «Γίνεται μια προσπάθεια που έχει τις ρίζες της 20 χρόνια πριν. Καταφέραμε να κρατήσουμε τη γραμμή και να μην ξηλωθεί.
Η παλιά αυτή γραμμή είναι και τρόπος διαφυγής σε περίπτωση που συμβεί κάτι μέσα στη σήραγγα. Καταφέραμε να κρατήσουμε ζωντανό το μέρος, χρειαζόμαστε στήριξη. Είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε είτε με δημόσιο, είτε με ιδιωτικό φορέα για την ανάδειξη και προβολή του τόπου.
Τα Τέμπη είναι ξακουστά, δεν πρέπει να αφήσουμε τη φθορά του χρόνου να καταστρέψει και αυτά που φτιάξαμε».
Στην εκδήλωση βρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Λιούπας που διαβεβαίωσε τους σιδηροδρομικούς ό,τι η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται στο πλευρό τους και θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να στηρίξει την πρότασή τους για την τουριστική αξιοποίηση και ανάδειξη της Κοιλάδας των Τεμπών. Παρών ήταν και ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης.

Της Νατάσας Πολυγένη
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass