Στηρίζει τις ανασκαφές στην αρχαία Ερέτρια

Ο Δήμος Φαρσάλων θα διαθέσει τεχνικά μέσα *Το χρονοδιάγραμμα των εργασιών και εκτιμήσεις για την αξία των -έως τώρα- αρχαιολογικών ευρημάτων

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2021 16:30

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Φαρσάλων, μεταξύ του δημάρχου κ. Μάκη Εσκίογλου, της αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σοφίας Καραπάνου και εκπροσώπων των μελών του Αρχαιόφιλου Πολιτιστικού Συλλόγου Ερέτριας, με θέμα τον συντονισμό των απαραίτητων ενεργειών, για τη συνέχιση της αρχαιολογικής ανασκαφής στον χώρο του Τεμένους.


Ο κ. Εσκίογλου επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά τη δέσμευσή του, για τη συνέχιση των εργασιών και μάλιστα επισήμανε τη σημαντική θέση της αρχαίας πόλης, που είναι δίπλα στον επαρχιακό δρόμο Φαρσάλων - Βόλου. Επίσης, ο Δήμος θα διαθέσει και μηχάνημα για την πιο γρήγορη και αποτελεσματική ολοκλήρωση των εργασιών προετοιμασίας.
Η αρχαιολόγος κ. Σοφία Καραπάνου ενημέρωσε τα μέλη, ότι λόγω της πανδημίας υπήρξαν καθυστερήσεις και ότι θα γίνει πρώτα η αποψίλωση του χώρου και θα συνεχιστεί η ανασκαφή. Ανέφερε ότι υπάρχει αρχαιολογική άδεια για την ανασκαφή σε συνεργασία με το Ιταλικό Πανεπιστήμιο με κονδύλι 40.000 ευρώ που διαθέτει ο Δήμος θα γίνει πρόσληψη εργατών με προκήρυξη διαγωνισμού μέσω του ΑΣΕΠ.
Τον χρόνο έναρξης των εργασιών η κ. Καραπάνου τον προσδιόρισε από τον Σεπτέμβριο του 2021, και με την ολοκλήρωση της δεύτερης ανασκαφικής περιόδου ανέφερε ότι θα γίνει περίφραξη και σήμανση του χώρου.
Επίσης συζητήθηκαν:
 α) η διαμόρφωση ενός μονοπατιού από το υδραγωγείο μέχρι την Ακρόπολη για την πιο εύκολη προσέγγιση,
β) η δυνατότητα ανάδειξης μέρους των τειχών με φωτισμό, και γ) να επιτρέψει η Υπηρεσία τη διοργάνωση εκδήλωσης τον Αύγουστο με την πανσέληνο, στον παράπλευρο χώρο, για την παρουσίαση της μελέτης για την ιστορία της αρχαίας Ερέτριας, της φιλολόγου κ. Βασιλικής Τρ. Βαρακλιώτου και ολοκλήρωση της εκδήλωσης με κλασική μουσική, για τα οποία η αρχαιολόγος τα είδε ως θετικά και θα ενημερώσει την υπηρεσία της.
Τέλος, για τα μέχρι τώρα αρχαιολογικά ευρήματα η κ. Καραπάνου ενημέρωσε τους παριστάμενους ότι βρέθηκαν σημαντικά και αξιόλογα ευρήματα και ότι θα γίνει επίσημη παρουσίαση αυτών, αλλά λόγω της πανδημίας και της κατάστασης έχει καθυστερήσει.
Στη σύσκεψη συμμετείχε και η ειδική συνεργάτιδα του δημάρχου κά Άννα Φλωρά, καθώς επίσης και ο πρόεδρος της κοινότητας Ερετρίας κ. Ανέστης Χατζηεφραιμίδης.
Ο Σύλλογος ευχαρίστησε θερμά τον δήμαρχο κ. Μ. Εσκίογλου για τη σημαντική βοήθεια που προσφέρει ο Δήμος στο ανασκαφικό έργο, όπως επίσης και την αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, κ. Σ. Καραπάνου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass