ΛΙΤΣΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ:

Να προστατευτούν οι μακροχρόνια άνεργοι

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2021 17:20

Σε ερώτηση - παρέμβαση προς τους συναρμόδιους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων και Οικονομικών, προχώρησε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, τονίζοντας πως «η Κυβέρνηση αντί να αδιαφορεί για τους μακροχρόνια άνεργους, οφείλει να υλοποιήσει άμεσα ένα πρόγραμμα πραγματικής προστασίας τους για την εργασιακή επανένταξη και την άμεση οικονομική ενίσχυσή τους».


Όπως επισημαίνεται στο κείμενο της ερώτησης:
«Η πανδημία του κορονοϊού -Covid-19- και τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισής της έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα όλους τους τομείς της οικονομίας, τους κλάδους της αγοράς εργασίας και το εργατικό δυναμικό που δραστηριοποιείται σε αυτούς, καθώς και τους ανέργους.
Σε αυτό το πλαίσιο είναι ευρύτερα γνωστό πως η Κυβέρνηση έχει λάβει ορισμένα μέτρα προστασίας για τους εργαζομένους, πλην όμως, πολλές κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες αποκλείστηκαν από τα μέτρα στήριξης που έχουν ληφθεί έως τώρα.
Συγκεκριμένα, άγνωστο παραμένει αν η Κυβέρνηση προτίθεται να μεριμνήσει για τους μακροχρόνιους ανέργους, οι οποίοι δεν λαμβάνουν ούτε ταμείο ανεργίας, ούτε μπορούν να βρουν δουλειά παρά τις προσπάθειές τους.
Όμως, η έλλειψη επαρκών μέτρων ενίσχυσης των μη επιδοτούμενων μακροχρονίως ανέργων έχει αρνητικές επιπτώσεις σε μια περίοδο βαθιάς ύφεσης της οικονομίας και της αγοράς εργασίας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, γεγονός που επηρεάζει δεκάδες χιλιάδες οικογένειες.
Προς επίρρωση των παραπάνω και ενδεικτικά, η Κυβέρνηση αδιαφορεί για τους μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι ανήλθαν σύμφωνα με τα στοιχεία του Απριλίου σε 570.636 άτομα που αναζητούν εργασία (πλέον των 43.000, που φέρονται ότι δεν αναζητούν), ενώ η στήριξη από την Πολιτεία περιορίστηκε σε μόλις 155.000, στους οποίους παρασχέθηκε έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 400 ευρώ...».
Δεδομένου ότι καταφανώς οι μακροχρόνια άνεργοι είναι εκτός πεδίου στήριξης της Κυβέρνησης και οι επιπτώσεις της πανδημίας είναι ακόμα καταστροφικότερες για αυτούς, αλλά κι επειδή το Κίνημα Αλλαγής με πολλαπλές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του έχει επισημάνει την ανάγκη να δοθεί οικονομική ενίσχυση στους μακροχρονίως ανέργους, ρωτώ τους συναρμόδιους Υπουργούς αν προτίθενται να εκπονήσουν Πρόγραμμα Εργασιακής Επανένταξης των 570.636 μακροχρονίως ανέργων, που αναζητούν εργασία.
Ρωτώ επίσης τους Υπουργούς αν προτίθενται με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα να χορηγήσουν οικονομική ενίσχυση στους μακροχρονίως ανέργους, και ιδιαίτερα σε όσους είναι άνεργοι πάνω 24 μήνες και δεν στηρίχθηκαν έως τώρα από την Πολιτεία, καθώς και ποια άλλα πρόσθετα μέτρα σχεδιάζει η Κυβέρνηση, προκειμένου να ενισχυθούν οι μακροχρόνια άνεργοι και οι οικογένειές τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass