Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2021 12:40

Πρόστιμα σε ιδιοκτήτρια καφέ και θαμώνες
ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λάρισας, συνελήφθη προχθές μετά τη 1 τα ξημερώματα μία 40χρονη ιδιοκτήτρια καφέ στη Λάρισα. Αφού σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. «κατελήφθη να λειτουργεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενείο), ως ιδιοκτήτρια και να εξυπηρετεί 4 πελάτες στο εσωτερικό του, παραβιάζοντας τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Η λειτουργία του καταστήματος αναστάλθηκε για 15 ημέρες, ενώ στην ιδιοκτήτρια βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ και στους πελάτες 300 ευρώ στον καθένα. Η συλληφθείσα μετά τον προσδιορισμό της δίκης, αφέθηκε ελεύθερη.

 

Απεργία στην εκπαίδευση
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ

Κάλεσμα στην 24ωρη απεργία που κήρυξε για αύριο Τετάρτη 16 Ιουνίου η ΑΔΕΔΥ, απευθύνει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Λάρισας. Στις 10 το πρωί έχει προγραμματιστεί απεργιακή συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία και συλλαλητήριο στις 7:30 μ.μ.
Σε δελτίο Τύπου αναφέρεται:
«Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο που κατέθεσε η Κυβέρνηση στη Βουλή και προβλέπει, μεταξύ άλλων:
1. Την κατάργηση του 8ώρου και την επιβολή εβδομάδας 50 ωρών εργασίας, μέσω των ατομικών συμβάσεων εργασίας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη αντιμεταρρύθμιση του νομοσχεδίου, που καταργεί την εμβληματικότερη κατάκτηση των εργαζομένων. Την καθιέρωση του 8ώρου στη χώρα μας.
2. Φαλκιδεύει ακόμα περισσότερο το δικαίωμα στην απεργία. Πέρα από το γνωστό 50%+1, που νομοθέτησε η προηγούμενη Κυβέρνηση το 2018, για την απεργία, προβλέπει την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις Γενικές Συνελεύσεις, καταργώντας έτσι το δικαίωμα στον ζωντανό διάλογο, στην αντιπαράθεση των θέσεων και απόψεων, στη ζύμωση και τελικά στη σύνθεση.
3. Καταργούν τον εμβληματικότερο και φιλεργατικότερο νόμο στη χώρα μας για τα εργασιακά, τον Ν. 1264/82. Στο Δημόσιο, ουσιαστικά, για πρώτη φορά, πέρα από το προσωπικό ασφαλείας, καθιερώνουν και το προσωπικό «ελάχιστης εγγυημένης εργασίας» σε ποσοστό 33,3%!!!
4. Διαλύουν ουσιαστικά το ΣΕΠΕ απομακρύνοντάς το από την ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας με τη μετατροπή του σε «δήθεν» ανεξάρτητη αρχή, απεκδυόμενοι την πολιτική ευθύνη για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.
Τα μέτρα αυτά, προφανώς, και θα δεν αφορούν μόνο τον ιδιωτικό τομέα. Είναι απολύτως βέβαιο ότι θα επεκταθούν και στο Δημόσιο, όπως έγινε και το 2010 με την αύξηση του ωραρίου από 37,5 ώρες την εβδομάδα σε 40! Ειδικά τα μέτρα που αναφέρονται στη λειτουργία των σωματείων, στο δικαίωμα στην απεργία, στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, αφορούν και το Δημόσιο.
Μπροστά σε αυτό το αντεργατικό νομοσχέδιο για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας έχουμε την υποχρέωση να αντιδράσουμε έτσι ώστε να μην ψηφιστεί κι αν ακόμη ψηφιστεί, να ανατραπεί».

 

Μαθήματα οινολογίας ενόψει τρύγου

Eνόψει του τρύγου του 2021, τα μαθήματα οινολογίας από τον Όμιλο Φίλων της Αμπέλου και του Οίνου ν. Λάρισας "Ο Διόνυσος", παρέχονται διαδικτυακά, σε τρία επίπεδα, για αρχάριους (με διάρκεια 2 μηνών), για επαγγελματίες (με διάρκεια 4 μηνών) και για πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ (χημικούς, βιοχημικούς, βιολόγους, γεωπόνους, τεχνολόγους γεωπόνους κ.τ.λ.), με διάρκεια 10 μηνών. Οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα: 2410-252.079 και 6986-535.273.

 

Απαλλαγή δημοτικών τελών στον Δήμο Τυρνάβου
ΛΟΓΩ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Την έναρξη της διαδικασίας απαλλαγής από το ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού για τις επιχειρήσεις που διέκοψαν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού Covid – 19, για το χρονικό διάστημα που ίσχυαν οι περιορισμοί και η διακοπή της εργασίας τους και την απαλλαγή από τα αναλογούντα τέλη για τις επιχειρήσεις που δεν έκαναν χρήση του παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου ανακοινώνει ο Δήμος Τυρνάβου.
Για την απαλλαγή για το έτος 2021 οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνση esoda@tirnavos.gr ή σε φωτοαντίγραφα στο γραφείο του Τμήματος Προσόδων και Περιουσίας, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 24923-50.134, υπεύθυνη κα Τριανταφύλλου Ευθυμία.
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε τα σχετικά αρχεία αιτήσεων με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
https://www.tirnavos.gr/el/deltia-typou/item/1947-apallagi-dimotikon-telon-logo-diakopis-leitourgias-tis-epixeirisis-sto-dimo-tyrnavou

 

Η Κυβέρνηση στο στόχαστρο των Κυνηγών
ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ

Δυναμική και μαχητική αναμένεται να είναι η σημερινή πανθεσσαλική διαμαρτυρία των κυνηγών στη Λάρισα, την οποία διοργανώνει η Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας στις 7:00 μ.μ. στον χώρο του Αλκαζάρ, δίπλα στο κολυμβητήριο, προκειμένου να στείλει «ένα ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση, ενάντια στο νομοσχέδιο που προβλέπει υποχρεωτική στείρωση των ζώων και που αντίκειται κάθε κοινής λογικής».
Να σημειωθεί ότι έχει προηγηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κυνηγών της Μαγνησίας στον Βόλο, ενώ η σημερινή στη Λάρισα είναι πανθεσσαλική και αναμένεται να βρεθούν στην πόλη, κυνηγοί από όλα τα θεσσαλικά διαμερίσματα. Οι διοργανωτές μιλούν για «1.000 άτομα και πάνω». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βαγγέλη Μπαλατσό «αυτός ήταν και ο λόγος που επιλέξαμε ως χώρο συγκέντρωσης ένα μέρος εκτός κέντρου, για να μην αναστατώσουμε τη ζωή των Λαρισαίων, σεβόμενοι και τις επιδημιολογικές συνθήκες για τον κορονοϊό. Εάν όμως περάσει το νομοσχέδιο, τότε η επόμενη συγκέντρωση θα είναι σίγουρα στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας και θα ακολουθήσει άλλη, πιο δυναμική έξω από τη Βουλή. Επίσης είναι έτοιμα τα ασφαλιστικά μέτρα που θα καταθέσουμε και οι πρόσφυγες στον Άρειο Πάγο και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Η Κυβέρνηση πρέπει να κατανοήσει ότι αυτή η μάχη για τους κυνηγούς είναι ζήτημα ζωής και θανάτου και δεν θα τη χάσουμε».

 

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο

Συνεδριάζει, διά τηλεδιάσκεψης, το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων σήμερα Τρίτη, στις 7.30 μ.μ.
Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν τα εξής: παραχώρηση χρήσης ακινήτων του ΧΥΤΑ στον ΦΟΔΣΑ, διαχείριση κτιριακού αποθέματος ιδιοκτησιών στο ΚΧ871 (Ο.Τ. που εμπεριέχει το Αρχαίο Θέατρο), ενημέρωση - συζήτηση σχετικά με τα έργα εφαρμογής του ΣΒΑΚ μετά από πρόταση της Δημοτικής Παράταξης "Λαρισαίων Κοινόν", δημιουργία ΚΕΠ Υγείας (Κέντρο Πρόληψης για την Υγεία) στον Δήμο μας και ετήσια συντήρηση για το Λογισμικό του ΚΕΠ Υγείας κ.ά.

 

Εκλογές στο Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας

Αρχαιρεσίες θα πραγματοποιηθούν στο Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας σήμερα Τρίτη, στις 6 μ.μ. για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την επόμενη τετραετία. Οι εκλογές διεξάγονται στο Λύκειον των Ελληνίδων, οδός Δήλου 17, ώρα 6-9 μ.μ.

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζει συμβασιούχους της 5ης ΥΠΕ
ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Την ανανέωση των συμβάσεων των 90 συμβασιούχων στα Κέντρα Υγείας και τις ΤΟΜΥ της 5ης ΥΠΕ, ζητά με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων.
Το θέμα έφερε προς συζήτηση η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και αποφασίστηκε ομόφωνα η παραπομπή στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή για την έκδοση ψηφίσματος.
Μετά από συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη της Διαπαραταξιακής Επιτροπής, στις 9-06-2021, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Δημοτικών Παρατάξεων αποφασίστηκε ομόφωνα η έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων, εκφράζει τη στήριξή του στο δίκαιο αίτημα των 90 συμβασιούχων εργαζόμενων στους τομείς της καθαριότητας και της φύλαξης στα Κέντρα Υγείας και τις ΤΟΜΥ της 5ης ΥΠΕ, να μην απολυθούν στο τέλος του Ιούνη του 2021, αλλά να ανανεωθούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου που είχαν υπογράψει, όπως έκαναν όλες οι άλλες ΥΠΕ της χώρας.
Καλούμε την 5η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας, οι αφανείς «ήρωες» του προηγούμενου χρονικού διαστήματος, να μην απολυθoύν, αλλά να προχωρήσει άμεσα η ανανέωση όλων των συμβάσεων των εργαζόμενων συμβασιούχων στην καθαριότητα και φύλαξη των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ της 5ης ΥΠΕ, μέχρι το τέλος του 2021 όπως προβλέπει η σχετική τροπολογία.
Να προχωρήσουν σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους απασχόλησης τόσο για τις συγκεκριμένες κατηγορίες, αλλά και μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στα νοσοκομεία.
Να εντάξουν όλους τους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία, στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass