ΚΕΠ για την ...υγεία των Λαρισαίων

ΣΤΗΝΕΙ Η Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ -«ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΜΩΝ ΟΜΑΔΩΝ...» ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΩΤ. ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ -ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2021 21:05
Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής  κ. Σωτήρης Βούλγαρης Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Σωτήρης Βούλγαρης

Στην προαγωγή της καλής υγείας των πολιτών του και πιο ειδικά της υγείας των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού του, στρέφει το βλέμμα του ο Δήμος Λαρισαίων, με τη δημιουργία Κέντρου Πρόληψης για την Υγεία (ΚΕΠ) Υγείας.
Την ευθύνη λειτουργίας του θα έχει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση όλων όσων προβλέπονται να γίνουν θα αναλάβει η Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου, όπου και θα στεγαστεί.

«Είναι ένα εργαλείο προστασίας της υγείας των αδύναμων ομάδων του πληθυσμού, κατά κύριο λόγο...» δήλωσε στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Σωτήρης Βούλγαρης και επισήμανε: «Ο Δήμος Λαρισαίων εντάσσεται στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. που έχει ως αποκλειστικό του σκοπό την πρόληψη των νοσημάτων, την προαγωγή της υγείας, τον προσυμπτωματικό έλεγχο των πληθυσμιακών ομάδων υψηλού κινδύνου και γενικότερα την προώθηση ολοκληρωμένων πολιτικών και δράσεων στο πεδίο της δημόσιας υγείας.
Με τη δημιουργία του ΚΕΠ Υγείας, η Λάρισα θα ανήκει πλέον στο φάσμα των Υγιών Πόλεων, με δωρεάν παροχές υγείας από τον Δήμο στους πολίτες της...
Η δομή θα στελεχωθεί από προσωπικό της Διεύθυνσης Πρόνοιας, μετά από ειδική εκπαίδευσή του και θα υποστηριχθεί από το Δίκτυο Υγειών Πόλεων με την παραχώρηση ειδικού λογισμικού, καθώς και με την παροχή επιπλέον υπηρεσιών».
Αναλυτικότερα «Με τη χρήση του λογισμικού, το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου έχει τη δυνατότητα:
-Καταχώρισης δημοτών στο ηλεκτρονικό σύστημα-δημιουργία ξεχωριστού ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου ανά δημότη.
-Ενημέρωσης των δημοτών για τα 11 νοσήματα που χρήζουν διά βίου έλεγχο αυτόματα από το σύστημα και υπενθύμιση σε προκαθορισμένους χρόνους εκ νέου αν δεν έχουν προχωρήσει στις απαραίτητες εξετάσεις που τους έχουν προταθεί βάσει των πρωτοκόλλων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Τα 11 νοσήματα είναι τα εξής: α) Καρκίνος του παχέος εντέρου. β) Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας. γ) Καρκίνος του μαστού. δ) Καρδιοαγγειακός κίνδυνος. ε) Ανεύρυσμα αορτής. στ) Καρκίνος του προστάτη. ζ) Μελάνωμα. η) Κατάθλιψη. θ) Άνοια. ι) ΧΑΠ. κ) Κατάθλιψη. λ) Οστεοπόρωση.
-Οργάνωσης προληπτικών εξετάσεων στους δημότες.
-Παροχής Υπηρεσιών συμβουλευτικής υποστήριξης βάσει των πρωτοκόλλων υγείας για τα 11 νοσήματα.
-Δυνατότητας διαχείρισης αιτημάτων των δημοτών με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών του Δήμου.
-Ανάπτυξης προγραμμάτων αγωγής και προαγωγής της υγείας.
-Συστημάτων παρόχων-ιατρών, εγγεγραμμένων συνεργατών στο ΚΕΠ Υγείας, όπου μπορούν εύκολα να απευθύνονται οι δημότες που δεν έχουν προσωπικό θεράποντα ιατρό της κατάλληλης ειδικότητας».
Μεταξύ άλλων, οι επιπλέον υπηρεσίες της Κεντρικής Δομής προς το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Λαρισαίων θα περιλαμβάνουν: «Τη δυνατότητα επικοινωνίας με τους Δημότες, εκτός από email και με μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο (SMS). Προβλέπεται αρχικό πακέτο 1.000 sms. Αρχειοθετώντας το κινητό τηλέφωνο των δημοτών, το λογισμικό θα μπορεί να ενημερώνει με την αποστολή SMS (π.χ. για όσους δεν έχουν e-mail) τους δημότες για την επανάληψη της προληπτικής τους εξέτασης ή για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.
Παραμετροποίηση του λογισμικού προγράμματος ή τροποποιήσεις αυτού, δηλαδή κατασκευή νέων καρτελών ή τροποποίηση ήδη υπαρχουσών καρτελών σύμφωνα με τις ανάγκες των δημοτών. Κάλυψη για οποιαδήποτε μεγάλη εισροή δημοτών στο σύστημα. Ανάπτυξη προγραμμάτων εκτός πρωτοκόλλων του Π.Ο.Υ., κ.ά.».

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass