«Tο εργασιακό νομοσχέδιο να καταργηθεί στην πράξη...»

ΜΑΖΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΕΚΛ -ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2021 20:30

«Ο αγώνας που έχουν δώσει αυτούς τους μήνες με ζωντάνια και μαχητικότητα οι εργαζόμενοι της Λάρισας, κατά του νομοσχέδιου για το εργασιακό, είναι σημαντική παρακαταθήκη για το αύριο. Δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η εργατική τάξη, όλα τα λαϊκά στρώματα ώστε να καταργηθεί (σ.σ. ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας) αυτό το αντεργατικό έκτρωμα στην πράξη, στους χώρους δουλιάς. Μόνο με τον αγώνα μπορούν να ευοδωθούν τα αιτήματα, να γίνουν πράξη τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων».


Τα παραπάνω σημείωσε με έμφαση ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Γιάννης Σκόκας σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης που έγινε χθες το πρωί στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.
Στην απεργιακή συγκέντρωση σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν o Άγης Τριγάζης, μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ, ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και ο Ζήσης Γκαραλιάκος, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Λάρισας.
Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΝΛ έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα προς την Κυβέρνηση, ότι ο εργαζόμενος λαός «θα πετάξει στα σκουπίδια το νομοσχέδιο-έκτρωμα και θα δυναμώσει την πάλη του για σύγχρονα δικαιώματα, κατάργηση όλου του αντεργατικού πλαισίου, 7ωρο - 5θήμερο - 35ωρο».
Από το πρωί, σύμφωνα με στελέχη της Διοίκησης του ΕΚΝΛ, είχαν οργανωθεί απεργιακές φρουρές και εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς προκειμένου να εξασφαλιστεί η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία.
Στην κεντρική ομιλία ο Άρης Γκρίμπας, πρόεδρος του συνδικάτου Επισιτισμού και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως «οι εργαζόμενοι μέσα από τον δρόμο της οργάνωσης, της συμμετοχής στα σωματεία, μπορούν να αντιπαλέψουν την εφαρμογή του νόμου, να το αφήσουν στα χαρτιά και ταυτόχρονα να δυναμώσουν τον αγώνα τους για τα σύγχρονα δικαιώματά τους, για να καταργηθεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο όλων των κομμάτων, για 7ωρο - 5θήμερο - 35ωρο».
Τόνισε επίσης πως «το νομοσχέδιο-έκτρωμα και τα μέτρα που νομοθετούν μας γυρίζουν 1,5 αιώνα πίσω».
«Καλούμαστε να βάλουμε μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες μας και να παλέψουμε γι’ αυτές οργανωμένα μέσα από τα σωματεία μας», κατέληξε, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «οι ταξικές διεκδικήσεις δεν είναι χόμπι και η ταξική πάλη είναι αυτή που γυρνά τον τροχό της Ιστορίας».
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Αμέσως μετά ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνεχώς συνθήματα όπως «Τέρμα πια στη σύγχρονη σκλαβιά, σταθερή δουλειά ζητάει η εργατιά».
Η πορεία σταμάτησε στο Δημαρχείο της πόλης, όπου κρεμάστηκε πανό για την απεργία, ενώ ο Γιάννης Σκόκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, κατήγγειλε τη Δημοτική Αρχή για το χθεσινό κατέβασμα του πανό που καλούσε σε συμμετοχή στη συγκέντρωση. Η πορεία κατέληξε στην Κεντρική πλατεία, όπου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε πανεργατικό συλλαλητήριο ενόψει της χθεσινοβραδινής ψηφοφορίας για το εργασιακό στη Βουλή.
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
«Κάτω τα χέρια από το 8ωρο, δεν είναι για παζάρια και για διάλογο», βροντοφώναζαν οι συγκεντρωμένοι - διαδηλωτές από τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς της Λάρισας.
Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο Β’ αντιπρόεδρος του ΕΚΝΛ και πρόεδρος του Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών Γιώργος Τσούγκρας, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η απεργία την περασμένη Πέμπτη και η σημερινή ήταν «ανάσα στον αγώνα για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας όπως μας αξίζει στον 21ο αιώνα, με σταθερό ωράριο και λιγότερες ώρες δουλειάς με πλήρη δικαιώματα, και όχι σαν σκλάβοι στα πόδια του κεφαλαίου όποτε και όπως απαιτούν τα κέρδη του.
Ήταν ανάσα για τη συνέχεια, για την κλιμάκωση του αγώνα, για να ξηλωθεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο που έφτιαξαν όλες οι κυβερνήσεις με τις οδηγίες της ΕΕ, ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα στο σημερινό άθλιο νομοθέτημα».

Γ. ΠΕΤΡΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass