«Πρώτα τα συμφέροντα, μετά οι άνθρωποι»!

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2021 16:00

«Επί δύο χρόνια που κυβερνάτε, ούτε μεταρρυθμιστικό είναι το έργο σας -όπως νομίζετε- ούτε τομές κάνετε, ούτε τη διεθνή θέση της χώρας ενισχύσατε, ούτε «ανάπτυξη» φέρατε, παρότι άλλα υποσχόσασταν πριν εκλεγείτε» τόνισε εισαγωγικά η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη στην Ολομέλεια της Βουλής, μιλώντας για την εργασιακή μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης της ΝΔ.


«Ένας Υπουργός, που θυμίζω πως απολύτως συμβολικά διατελεί και αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος αφού στο Υπουργείο Περιβάλλοντος «έσωσε το περιβάλλον» άλλαξε πόστο, προκειμένου να «φτιάξει» και το πλαίσιο της εργασίας στον ιδιωτικό τομέα...» υπογράμμισε η βουλευτής Λάρισας, συμπληρώνοντας όμως ότι «ο κ. Χατζηδάκης κατάφερε κάτι σπουδαίο. Κατάφερε με τη νομοθετική του πρόταση να ενώσει όλη την Αντιπολίτευση, σε μια ενιαία φωνή, η οποία ενώνεται με τη φωνή των «πολλών», που δίκαια διαδηλώνουν έξω από τη Βουλή, βροντοφωνάζοντας όλοι μαζί ένα μεγάλο, ηχηρό ΟΧΙ στο εργασιακό νομοσχέδιό της Κυβέρνησης».
«Αλλά και πώς να πεις ΝΑΙ σε ένα νομοσχέδιο που ξεθεμελιώνει κάθε εργασιακό δικαίωμα; Πώς να πεις ΝΑΙ σε καταστροφικές ρυθμίσεις για τη ζωή και τις αμοιβές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα; Πώς να πεις ΝΑΙ στην πρωτοφανή «ιδέα» πληρωμής πραγματικής εργασίας με ρεπό; Πώς να πεις ΝΑΙ στην κακώς εννοούμενη εργασιακή ευελιξία; Πώς να πεις ΝΑΙ στην αποδυνάμωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων; Πώς να πεις ΝΑΙ στον περιορισμό του δικαιώματος του συνδικαλίζεσθαι και της απεργίας; Πώς να πεις ΝΑΙ στην ψευδεπίγραφη μετατροπή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας σε Ανεξάρτητη Αρχή, χωρίς τα εχέγγυα που διέπουν τη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών; Πώς να πεις ΝΑΙ στη μετατροπή των εργαζομένων σε σύγχρονους δουλοπάροικους, σε «εργάτες μπανάνας» που διαπραγματεύονται την εργασία και την αμοιβή τους, απέναντι στην ξένη πολυεθνική εταιρεία-αφεντικό τους; Πώς να πεις ΝΑΙ στη μετατροπή της χώρας σε «Δημοκρατία της Μπανάνας»;», αναρωτήθηκε η Ευαγγελία Λιακούλη από το βήμα της Ολομέλειας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass