Ετσι θα είναι το Πλανητάριο της Λάρισας

ΚΩΝ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΣΤΗΝ «Ε»: ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΧΩΡΟ

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2021 21:05

Του Γιώργου Ρούστα
Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά η διαδικασία για τη δημοπράτηση του έργου που αφορά τη δημιουργία Πλανητάριου στη Λάρισα, το οποίο θα δώσει μεγάλη προστιθέμενη αξία για την οικονομία και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.  


Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και η έγκριση καταλληλόλητας του οικοπέδου, από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και το επόμενο βήμα θα είναι η δημοπράτηση του έργου.
Το Πλανητάριο της Λάρισας με το διακριτικό τίτλο «Larissa Experience» θα είναι ένας πολυχώρος εικονικής πραγματικότητας, στα πρότυπα του Ευγενίδειου Ιδρύματος, με ειδικό πολιτιστικό και ψυχαγωγικό στίγμα. Το εντυπωσιακό κτίριο πρόκειται να ανεγερθεί σε χώρο της Περιφέρειας, δίπλα στο πάρκο των Χρωμάτων (Χατζηχαλάρ) και φιλοδοξεί να αποτελεί πόλο έλξης για ανθρώπους όλων των ηλικιών, αλλά και ένα σημαντικό μέσο ανάδειξης των τοπικών δραστηριοτήτων, με σημαντική συνεισφορά στην πολιτιστική ζωή της Περιφέρειας.
Υπενθυμίζεται ότι η χρηματοδότηση για τη δημιουργία Πλανητάριου στη Λάρισα εγκρίθηκε μετά από συνάντηση του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, ενώ το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), με προϋπολογισμό 8.171.000 ευρώ.
ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ
ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ
Σε δήλωσή του ο κ. Αγοραστός αναφέρει ότι «με το Πλανητάριο δημιουργείται ένα νέο τουριστικό και εκπαιδευτικό προιόν, το οποίο θα αναβαθμίσει την περιοχή, ενώ τα οφέλη διαχέονται σε όλη τη Θεσσαλία. Σε μια ευρύτερη οικονομία εμπειριών το Πλανητάριο μπορεί να προσφέρει εκείνες ακριβώς τις εμπειρίες που εμπλουτίζουν και διαφοροποιούν το τουριστικό προϊόν και φέρνουν προστιθέμενη αξία στην τοπική κοινωνία και την οικονομία. Δημιουργείται ένας νέος τουριστικός, εκπαιδευτικός και ψυχαγωγικός πόλος που αφορά όλες τις ηλικίες».
-Τι θα περιλαμβάνει το Πλανητάριο:
Ο Πολυχώρος Εικονικής Πραγματικότητας περιλαμβάνει Θόλο – Πλανητάριο, αίθουσα προσομοιωτών, αίθουσα προβολών τύπου i-max και εκπαιδευτική αίθουσα. Επιτρέπει την ταυτόχρονη φιλοξενία πολλών διαφορετικών εκδηλώσεων και παραστάσεων, αλλά και τον συνδυασμό τους για μεγαλύτερης εμβέλειας εκδηλώσεις, όπως ένα συνέδριο. Οι χώροι του συγκροτήματος θα μπορούν να υποστηρίξουν και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως καλλιτεχνικές εκθέσεις, γιορτές, ημερίδες, κ.λ.π. Η ζωή του Κέντρου επεκτείνεται και στον περιβάλλοντα χώρο, όπου προβλέπεται ένα μικρό υπαίθριο θέατρο για εκδηλώσεις, αλλά και για απλή χρήση από τους χρήστες του κέντρου, του πάρκου ή τους περαστικούς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass