Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2021 15:00

13 νέα κρούσματα στη Λάρισα

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 23 -ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ RAPID TESTS

Δεκατρία νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Λάρισα σύμφωνα

με την ημερήσια επιδημιολογική επιτήρηση του ΕΟΔΥ, που εμφανίζει 23 συνολικά νέα κρούσματα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, εκ των οποίων 7 στη Μαγνησία και 3 στα Τρίκαλα. Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19, που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ, είναι 469, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 417.706 (ημερήσια μεταβολή +0,1%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 26 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 951 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 307 (65,5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. Το 85% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.602 ασθενείς. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 20, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.514 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ RAPID TESTS
Aπό το Συντονιστικό Κέντρο της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώθηκαν χθες το απόγευμα τα αποτελέσματα των ελέγχων για την ταχεία ανίχνευση αντιγόνου σε περιοχές της Π.Ε. Λάρισας σύμφωνα με τα οποία:
- ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ: Πραγματοποιήθηκαν 218 rapid tests και καταγράφηκε 1 θετικό. Αφορά γυναίκα 39 ετών.
- ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ: Πραγματοποιήθηκαν 171 rapid tests, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.
- ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΣΕ ΛΑΡΙΣΑΣ: Πραγματοποιήθηκαν 98 rapid tests, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.
- ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ/ΝΕΡΑΪΔΑ ΛΑΡΙΣΑΣ: Πραγματοποιήθηκαν 49 rapid tests, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.
- ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΛΑΡΙΣΑΣ: Πραγματοποιήθηκαν 39 rapid tests και καταγράφηκε 1 θετικό. Αφορά αγόρι ηλικίας 10 ετών.
- ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Πραγματοποιήθηκαν 38 rapid tests, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.
- ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ: Πραγματοποιήθηκαν 31 rapid tests, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.
- ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ: Πραγματοποιήθηκαν 45 rapid tests, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.


ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορονοϊού συνεχίζεται σήμερα στη Λάρισα ως ακολούθως:
09.00-15.00 ανοιχτή μαζική δειγματοληψία Κεντρική πλατεία Λάρισας. 09.00-15.00 ανοιχτή μαζική δειγματοληψία πλατεία Ταχυδρομείου Λάρισας. 09.00-15.00 ανοιχτή μαζική δειγματοληψία πλατεία ΟΣΕ Λάρισας.

 

 Η νέα διοίκηση εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό
ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ Δ.Σ. ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΕΔΗΝ

Ανακηρύχθηκαν τα νέα μέλη της διοίκησης και οι αντιπρόσωποι για την ΠΟΕΔΗΝ που εκλέχθηκαν από τις εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Στις κάλπες προσήλθαν 639 εργαζόμενοι και στην καταμέτρηση βρέθηκαν 617 έγκυρα ψηφοδέλτια, 12 άκυρα και 10 λευκά. Το Ενιαίο ψηφοδέλτιο εξασφάλισε 272 ψηφοδέλτια και 4 έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγοντας τους Λάμπρο Τσάπαλη (160 ψήφους), Ελένη Σεμερτζή (138), Χρήστο Κολοβό (108) και Κώστα Λαρίση (108).
Η Ανεξάρτητη Κίνηση εργαζομένων 249 ψηφοδέλτια και 4 έδρες εκλέγοντας τις Σταυρούλα Τσιγάρα (121), Αικατερίνη Μαλίτα (120), Ευαγγελή Χαρίση (99) και Χρύσα Κρατσαγκώνη (90) και η Αγωνιστική Ενότητα Εργαζομένων Ακομμάτιστη-Αδέσμευτη Κίνηση 54 ψηφοδέλτια και 1 έδρα εκλέγοντας τον Γεώργιο Στάμο (37), που αναδεικνύεται ο ρυθμιστής για την εκλογή του νέου προέδρου, ενώ η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών 42 ψηφοδέλτια και χωρίς εκπροσώπηση στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
Για την ΠΟΕΔΗΝ
*Το Ενιαίο ψηφοδέλτιο εξασφάλισε 259 ψηφοδέλτια εκλέγοντας 6 αντιπροσώπους, τους Λάμπρο Τσάπαλη (156), Κώστα Λαρίση (138), Ελένη Σεμερτζή (136), Χρήστο Κολοβό (106) Δημήτριο Μιχαήλ (105) και Γιώργο Βάιο (69).
* Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων 238 ψηφοδέλτια και 5 αντιπροσώπους, τις Σταυρούλα Τσιγάρα (101), Αικατερίνη Μαλίτα (94), Ευαγγελή Χαρίση (99), Γιώργος Φωτόπουλος (91) και Κωνσταντίνα Ζησοπούλου (77).
* Η Αγωνιστική Ενότητα Εργαζομένων Ακομμάτιστη-Αδέσμευτη Κίνηση 58 ψηφοδέλτια και έναν αντιπρόσωπο τον Γεώργιο Στάμο (33) και
* Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών 54 ψηφοδέλτια και έναν αντιπρόσωπο, τη Μαρία Σκόκα (26).

 

Ποιοι εξελέγησαν στους Συνταξιούχους ΙΚΑ Λάρισας

Τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ένωση Συνταξιούχων  ΙΚΑ και Συγχωνευθέντων Ταμείων Νομού Λάρισας για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου - Εξελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας και στην Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας, ανακοίνωσε η Εφορευτική Επιτροπή.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση ψήφισαν 384, έγκυρα 382, άκυρα: 2, λευκά: 0.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο: Κουμαντζέλης Αθανάσιος, Παπαδούλης Γεώργιος, Σβάρνα Φωτεινή, Βαγενάς Μιχάλης, Σίμος Άγγελος, Λουτριώτη Ευτυχία, Τσολάκης Ιωάννης, Καφρίτσας Δημήτριος, Κατσιαρίμπας Ιωάννης.
Αναπληρωματικοί: Ζαραμπούκα Βασιλική, Σταμουλάκης Βασίλειος, Μαραγκόζης Στέλιος.
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή: Γιαννούλου Τριανταφυλιά (Φιλιώ), Χαλκιάς Νικόλαος, Βαμβακίδης Βασίλειος
Για Αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία: Κουμαντζέλης Αθανάσιος, Παπαδούλης Γεώργιος, Σβάρνα Φωτεινή, Βαγενάς Μιχάλης, Σίμος Άγγελος.
Αναπληρωματικοί: Τσολάκης Ιωάννης, Λουτριώτη Ευτυχία, Zαραμπούκα Βασιλική.
Για Αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο ν. Λάρισας: Κουμαντζέλης Αθανάσιος, Βαγενάς Μιχάλης, Σίμος Άγγελος, Σβάρνα Φωτεινή, Καφρίτσας Δημήτριος, Λουτριώτη Ευτυχία, Σταμουλάκης Βασίλειος, Κατσιαρίμπας Ιωάννης.
Αναπληρωματικοί: Ζαραμπούκα Βασιλική, Παπαδούλης Γεώργιος, Γεροστέργιου Ευθυμία.

 

 Εκλογοαπολογιστική συνέλευση στην Αλεξανδρινή

Ο Σύλλογος Αλεξανδρινής θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 27 Ιουνίου, στις 10 το πρωί, στο Επιμελητήριο Λάρισας, εκλογοαπολογιστική συνέλευση, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
α) Ενημέρωση,
β) Εκλογή εφορευτικής επιτροπής και λήψη απόφασης για τις εκλογικές διαδικασίες,
γ) Οικονομικοδιοικητικός απολογισμός.
Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass