Ενοχοι για ληστεία, ελεύθεροι λόγω... εφηβείας

ΜΕ ΤΗ ΛΑΒΗ ΠΙΣΤΟΛΙΟΥ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΙΑ 56ΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2021 21:01

Ποινές κάθειρξης 6,6 ετών και φυλάκισης 4 και 2 ετών αντίστοιχα επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο

Κακουργημάτων Λάρισας σε τρεις νεαρούς Βολιώτες που παραπέμφθηκαν κατηγορούμενοι για ληστεία, παράνομη οπλοφορία και για απλή συνέργεια σε ληστεία.
Η ληστεία σημειώθηκε πριν 7 χρόνια, στις 2.20’ τα ξημερώματα της 16ης Μαΐου 2014 σε βάρος της 56χρονης εργαζόμενης σε περίπτερο, στην είσοδο του Βόλου όταν ο ένας από τους δράστες τη χτύπησε με τη λαβή του πιστολιού (σ.σ. απομίμηση) στο κεφάλι. Τραυματίζοντάς τη σοβαρά και έτσι με τον συνεργό του της έκλεψαν, μεταξύ άλλων, την τσάντα που περιείχε 2.300 ευρώ, μετρητά που αποτελούσαν τις εισπράξεις της ημέρας.
Στον 27χρονο και πρώτο κατηγορούμενο που χτύπησε την 56χρονη, το Δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών και 6 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ, ενώ κάνοντας και δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης, η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ο 27χρονος αφέθηκε ελεύθερος έως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Ο δεύτερος κατηγορούμενος για ληστεία, επίσης 27χρονος, καταδικάσθηκε σε φυλάκιση 4 ετών με τριετή αναστολή, αλλά με τους όρους της τακτικής εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα και της επιμέλειας κοινωνικής αρωγής, ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος για απλή συνέργεια, 26 ετών και αδελφός του δεύτερου, καταδικάσθηκε με φυλάκιση 2 ετών, με τριετή αναστολή. Νωρίτερα το Δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας -με αφορμή και το νεαρό της ηλικίας των δραστών την περίοδο της ληστείας- με την πρόεδρο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να υπογραμμίζει με έμφαση προς τους κατηγορούμενους την «επιεική απόφαση», καλώντας τους ουσιαστικά να εκμεταλλευτούν την απόφαση του Δικαστηρίου προς όφελος των ιδίων και των οικογενειών τους, εγκαταλείποντας οριστικά παραβατικές συμπεριφορές.  Οι τρεις κατηγορούμενοι αφέθηκαν έτσι ελεύθεροι, ενώ νωρίτερα στις απολογίες τους ομολόγησαν την πράξη τους, λόγο για τον οποίο ζήτησαν συγγνώμη. Προηγήθηκε η κατάθεση της παθούσας, με την 56χρονη να περιγράφει τα γεγονότα σημειώνοντας ότι οι δράστες «μου φαρμάκωσαν τον σκύλο», «με παρακολουθούσαν» και πως το βράδυ της ληστείας «ο ψηλός» όπως χαρακτήρισε τον πρώτο δράστη «με χτύπησε με το πιστόλι στο κεφάλι και μου πήραν την τσάντα με τις εισπράξεις». Στο πλαίσιο της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας, πέραν του αστυνομικού κατέθεσαν και οι γονείς των δραστών, ενώ ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων.

ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΚΡΑΝΗ
Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με το κατηγορητήριο στις 16-5-2014 και στις 2:20 τα ξημερώματα, οι τρεις δράστες «έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, έχοντας τοποθετημένα προστατευτικά κράνη μοτοσικλέτας, μετέβησαν σε περίπτερο» και «επιτέθηκαν» στην 56χρονη «κατά την ώρα που αποχωρούσε κλειδώνοντας το περίπτερο και με τη χρήση απειλών κατά της σωματικής ακεραιότητας, προτείνοντας προς το μέρος της μία απομίμηση (replica) πυροβόλου όπλου, το οποίο έφερε ο πρώτος κατηγορούμενος», «αλλά και με την άσκηση σωματικής βίας σε βάρος της, καθώς τη χτύπησε ο πρώτος κατηγορούμενος», «δύο φορές με τη λαβή του όπλου στο κεφάλι της, της προκάλεσαν θλαστικό τραύμα κεφαλής-μετωπιαία και (αρ)κροταφικά».
Οι δύο δράστες αρπάζοντας την τσάντα, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του τρίτου δράστη που τους ανέμενε σε ρόλο «τσιλιαδόρου» και έτσι διέφυγαν. Η 56χρονη κάλεσε βοήθεια και έτσι μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Βόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. οι τρεις δράστες αναγνωρίστηκαν στη συνέχεια.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass