Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπόγειοι αγωγοί άρδευσης σε Χειμάδι και Καλοχώρι

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2021 15:13

Ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η κατασκευή υπόγειων αγωγών άρδευσης μήκους 2,7 χλμ. στο Καλοχώρι και στο Χειμάδι, με έργο προϋπολογισμού 240.000 ευρώ. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου που

χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.
«Ξεκινά ένα έργο ουσίας που εκσυγχρονίζει το αρδευτικό δίκτυο στο Καλοχώρι και το Χειμάδι» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΤΟΕΒ Πηνειού, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και τις τεχνικές μας υπηρεσίες προχωράμε στην κατασκευή υπόγειων αγωγών άρδευσης σε μήκος 2,7 χιλιομέτρων. Βοηθάμε την παραγωγική διαδικασία, στηρίζουμε το αγροτικό εισόδημα, εξορθολογίζουμε τη διαχείριση του νερού και εξοικονομούμε ενέργεια» προσθέτει ο περιφερειάρχης.
Το έργο περιλαμβάνει:
- Tην προμήθεια και τοποθέτηση 2.700 μ. υπόγειων πλαστικών αρδευτικών αγωγών από σκληρό PVC 12,5 atm, διαμέτρων Φ 160, Φ 200. Οι ανωτέρω διάμετροι και τα μήκη των σωλήνων θα συνδεθούν με επιφανειακό οριζόντιο αντλητικό συγκρότημα, που θα αντλεί νερό από υφιστάμενο αρδευτικό κανάλι.
Επίσης, προβλέπεται η προμήθεια και τοποθέτηση των απαραίτητων υδροληψιών διπλού ή ενός στομίου, καθώς και οι συσκευές ασφαλείας του δικτύου.
- Ηλεκτρικό πίνακα INVERTER, που αφορά το αντλητικό συγκρότημα, για εξοικονόμηση νερού και ηλεκτρικής ενέργειας, καλύτερη λειτουργία του αντλητικού συγκροτήματος και ασφάλεια αυτού.