ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Eπαινοι Μητρόπολης σε μαθητές

Διακρίθηκαν σε καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2021 18:01

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Φωτογραφίες: Ανδρέας Νικούλης
Με μια λιτή εκδήλωση - συνάντηση, λόγω των περιοριστικών προληπτικών μέτρων κατά του Covid-19, η Ι. Μητρόπολη Ελασσώνος τίμησε πρόσφατα ακόμα δύο μαθητές που διακρίθηκαν σε καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς.


Αρχικά, τον μαθητή του 1ου Γυμνασίου Ελασσόνας Γιώργο Αθ. Καραγιάννη για τη 2η θέση που κατέλαβε στον 10ο Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό που συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας - Ο.ΚΑ.ΝΑ. με θέμα: «Πανδημία: Ευκαιρία να δω τη ζωή αλλιώς;».
Και στη συνέχεια, τον μαθητή του Δημοτικού Σχολείου Θεόδωρο Αθ. Σκλάβο για την Α’ ζωγραφική διάκριση στο πρόγραμμα «Φιλοτεχνούμε στο Σπίτι», την Α’ ζωγραφική διάκριση στο πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών “World Ocean Day” και για τη ζωγραφική διάκριση για την «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» που συνδιοργάνωσαν τα ΕΛΤΑ και το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», το οποίο και κυκλοφόρησε σε επετειακή έκδοση γραμματοσήμων των ΕΛΤΑ.
Στη μεγάλη σάλα υποδοχής της Ι. Μητρόπολης, όπου έγινε η νέα τιμητική «συνάντηση», βρέθηκαν ο «οικοδεσπότης» σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, οι τιμώμενοι μαθητές με τις οικογένειές τους, η διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Ελασσόνας κ. Κική Τσιμπόλη, η καθηγήτρια των Εικαστικών κ. Λιάνα Κρανιώτου και ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης - αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος.
Χαρακτηριστικά τα όσα είπε, ανάμεσα στα άλλα, ο μητροπολίτης Ελασσώνος απευθυνόμενος προς τους μαθητές, τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς:
«Οι διακρίσεις των δικών μας παιδιών μάς δίνουν πάντα χαρά και μας κάνουν υπερήφανους.
Η δύσκολη περίοδος για όλους μας, του εγκλεισμού λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, βλέπουμε ότι δεν είναι μόνο κάτι το δυσάρεστο, αλλά έχουμε και κάποια αποτελέσματα ευχάριστα. Γι’ αυτό και λέω καμιά φορά ότι αυτό που φαίνεται δύσκολο, δυσάρεστο, εάν ο άνθρωπος το εκμεταλλευτεί και το αξιοποιήσει μπορεί να το μετατρέψει σε κάτι καλό και δημιουργικό. Εσείς το κάνατε αυτό αλλά πιστεύω και πολλά παιδιά ακόμα, τα οποία έχουν ανακαλύψει στον εαυτό τους ότι έχουν ένα χάρισμα από τον Θεό. Και αυτό το χάρισμα λέγεται είτε ζωγραφική, είτε λέγεται φωνή, είτε τέχνη, το οποίο εσείς το αξιοποιήσατε και μας δώσατε αυτό το ωραίο αποτέλεσμα, το οποίο τελικώς και βραβεύτηκε.
Θα ήθελα να σας εκφράσω τα συγχαρητήριά μου, τις πολλές ευχές μου και την προτροπή μου βέβαια να μην αφήσετε αυτό το χάρισμα με το οποίο σας «στόλισε» η Χάρις του Θεού.
Να συγχαρώ και τους γονείς και τις οικογένειες για τις διακρίσεις, οι οποίες μας κάνουν υπερήφανους μέσα στην επαρχία, μέσα στην πόλη, στον τόπο τον οποίο ζούμε και βλέπουμε οι διακρίσεις αυτές δίνουν στα παιδιά και το ερέθισμα και το κίνητρο να προχωρήσουν μπροστά σε αυτό το οποίο έχουν μία κλίση.
Η περιοχή μας είναι μία όμορφη περιοχή και η Ελασσόνα έχει πολλές ομορφιές και έχετε τη δυνατότητα να αποτυπώσετε αυτά τα οποία βλέπετε πάνω σε έναν καμβά.
Σας εύχομαι να έχετε καλή πρόοδο στο σχολείο στο θέμα της γνώσεως, αλλά μην αφήσετε αυτό το ταλέντο με το οποίο σας προίκισε ο Θεός».
Ο κ. Χαρίτων, εκτός από τους τιμητικούς επαίνους που απένειμε στους δύο μαθητές, τους δώρισε σύνεργα ζωγραφικής, για να τους δώσει ώθηση να συνεχίσουν πάνω σε αυτό στο οποίο βραβεύτηκαν, όπως με νόημα, τόνισε.
Με τη σειρά τους, οι βραβευθέντες μαθητές ευχαρίστησαν θερμά τον μητροπολίτη κ. Χαρίτωνα για τους επαίνους και τα δώρα, δωρίζοντάς του τα έργα τους, με τα οποία βραβεύτηκαν στους καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass