Συνελήφθη ο ποδηλάτης που έκλεβε από αμάξια

ΕΝΑΣ 32ΧΡΟΝΟΣ ΑΕΡΓΟΣ ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΦΙΝΙΣΤΡΙΝΙΑ ΔΙΕΡΡΗΞΕ 15 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ * ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΔΕΙΑ ΑΠΕΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2021 21:10

Ένας 32χρονος άεργος που επικαλέστηκε οικονομική ένδεια είναι σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ο δράστης 15 διαρρήξεων αυτοκινήτων που σημειώθηκαν τον τελευταίο μήνα.


Ο 32χρονος - σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας στη 1 χθες τα ξημερώματα στη διασταύρωση των οδών Σεφέρη και Ζάρκου να επιβαίνει σε ένα λευκό ποδήλατο, ενώ τα χαρακτηριστικά του ταίριαζαν με αυτά του διαρρήκτη που αναζητούσαν εδώ και έναν μήνα.
Ο 32χρονος φέρεται να παραδέχθηκε τις πράξεις του δηλώνοντας ότι έκλεβε τα αυτοκίνητα γιατί αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και μάλιστα έσπαγε τα φινιστρίνια για να μην προκαλέσει μεγαλύτερες φθορές στα αυτοκίνητα, σκεπτόμενος δηλαδή τις οικονομικές επιπτώσεις των διαρρήξεών του στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων.
Η αλήθεια είναι πως οι οδηγοί των αυτοκινήτων πλήρωσαν περισσότερα χρήματα για την αποκατάσταση των σπασμένων τζαμιών από την πραγματική αξία των αντικειμένων που έκλεψε ο 32χρονος ή τα μικροποσά που βρήκε. Με εξαίρεση την περίπτωση ενός ΙΧ όπου βρήκε και έκλεψε ένα πορτοφόλι που περιείχε τραπεζική κάρτα με την οποία έκανε στη συνέχεια πέντε ανέπαφες συναλλαγές, ύψους 132 ευρώ στο Κέντρο της Λάρισας, ενώ επιχείρησε ανεπιτυχώς να πραγματοποιήσει μια ακόμη συναλλαγή, ύψους 25 ευρώ.
Χθες το μεσημέρι ο 32χρονος κατηγορούμενος για κλοπές κατ’ εξακολούθηση και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας οδηγήθηκε ενώπιον του Τριμελούς Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου Λάρισας όπου ζήτησε και έλαβε αναβολή προκειμένου να οριστεί συνήγορος υπεράσπισης και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης θα παραμείνει κρατούμενος.

ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ
Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας είχαν καταγγελθεί συνολικά 15 διαρρήξεις ΙΧ οι οποίες σημειώθηκαν στο διάστημα από τις 13 Ιουνίου μέχρι και τις 14 Ιουλίου - βραδινές προς πρώτες πρωινές ώρες – οι οποίες διαρρήξεις μεταξύ τους είχαν όμοια χαρακτηριστικά. Με τον 32χρονο να κινείται με ποδήλατο και εντοπίζοντας το αυτοκίνητο - στόχο να διαρρηγνύει συνήθως το φινιστρίνι (το μικρό, κλειστό παράθυρο) και ξεκλειδώνοντας στη συνέχεια την πόρτα του αυτοκινήτου να εισέρχεται σε αυτό και να κλέβει αντικείμενα.
Σε μια περίπτωση ο 32χρονος, από το εσωτερικό αυτοκινήτου έκλεψε διάφορα εργαλεία όπως κατσαβίδια, θερμόμετρα, ζυγαριά, κοφτάκια κ.α. όπως και μία τσάντα η οποία επίσης περιείχε διάφορα εργαλεία συνολικής χρηματικής αξίας 1.000 ευρώ.
Από άλλο αυτοκίνητο βρήκε και έκλεψε το πορτοφόλι και με την τραπεζική κάρτα του ιδιοκτήτη μεταξύ άλλων έκανε πέντε ανέπαφες συναλλαγές σε τρία διαφορετικά περίπτερα στο Κέντρο της Λάρισας.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας αναζητώντας τον 32χρονο τον εντόπισαν στην οδό Σεφέρη να επιβαίνει σε ποδήλατο και να φέρει στη μέση ένα τσαντάκι μέσης («μπανάνα»).
Μέσα στο οποίο βρέθηκαν ένα ζευγάρι γάντια εργασίας, ένα κατσαβίδι, ένας φακός μπαταρίας αλλά και θραύσματα από τζάμια. Ο 32χρονος κατά τη σύλληψή του φέρεται να παραδέχθηκε τις πράξεις του τις οποίες απέδωσε στις οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass