«Φρένο στις μεθοδεύσεις δημάρχων»

ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΟΙΝΟΝ: «ΡΑΠΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ»

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2021 15:30

«Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί Αναπτυξιακών Οργανισμών στους ΟΤΑ, βάζει φρένο στις μεθοδεύσεις Δημάρχων όπως του κ. Καλογιάννη…» δηλώνει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν».


Ειδικότερα σημειώνει τα εξής: «Δικαίωση της «Λαρισαίων Κοινόν», όσον αφορά στο θέμα των “Αναπτυξιακών Οργανισμών”, αποτελεί η υπ.αριθμ. 917/2021 απόφαση του VII Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία έκρινε παράνομη την ανάθεση του συνόλου των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Χερσονήσου στον «Αναπτυξιακό Οργανισμό Εύδημος» μέσω Προγραμματικής Σύμβασης.
Είχε προηγηθεί η σχετική πράξη της Αναπληρώτριας Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη 2η Υπηρεσία Επιτρόπου Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, με την οποία είχε κριθεί, ότι κωλύεται η υπογραφή της εν λόγω Προγραμματικής Σύμβασης για λόγους, που σχετίζονται με τη νομιμότητα αυτής.
Η σημαντικότερη διαπίστωση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είναι ότι, «δεν είναι δυνατή η εκχώρηση αποφασιστικών αρμοδιοτήτων στους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς, όταν αντικείμενο των προγραμματικών συμβάσεων είναι η άσκηση αρμοδιοτήτων νευραλγικών υπηρεσιών της τοπικής διακυβέρνησης, αναγόμενων σε μία από τις βασικές και πρωτεύουσες λειτουργίες αυτές, όπως είναι οι οικονομικές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.».
Η Δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» χαιρετίζει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τον κομβικό ρόλο του οποίου ως όργανο προληπτικού και κατασταλτικού ελέγχου υποστηρίζει διαχρονικά, πιστεύοντας, ότι μόνο μέσω αυστηρού και ενδελεχούς ελέγχου, μπορούν να αντιμετωπιστούν «περιπτώσεις κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος και στρέβλωσης των κανόνων, που διέπουν τους Ο.Τ.Α.».
Η απόφαση αυτή βάζει φρένο στις μεθοδεύσεις Δημάρχων όπως του κ. Καλογιάννη, για εργαλειοποίηση και χρησιμοποίηση του οργανισμού με μόνο στόχο την αλίευση ψήφων και τον προσπορισμό προεκλογικού οφέλους.
Η Δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» είχε επισημάνει τη μη νομιμότητα του υπό σύσταση οργανισμού και επιπλέον είχε τονίσει ότι θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο βιομηχανίας προεκλογικών ρουσφετιών σε ημέτερους. Είχε προτείνει τη συμμετοχή δυναμικών φορέων και εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων στο Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Επιμελητήρια) για τη χάραξη στρατηγικής πραγματικής ανάπτυξης που θα καλύπτει τις ανάγκες του τόπου μας, θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις της ανταγωνιστικότητας και θα δημιουργεί καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας για τους δημότες μας. Δυστυχώς, η απάντηση της Δημοτικής αρχής Καλογιάννη ήταν αρνητική επειδή, όπως αποδεικνύεται καθημερινά από σειρά ενεργειών του, ο ίδιος ο Δήμαρχος έχει ως μόνο και αποκλειστικό στόχο τις επόμενες εκλογές, αδιαφορώντας για το γενικότερο συμφέρον των δημοτών. Η επιμονή του κ. Καλογιάννη για την εσπευσμένη ψήφιση του οργανισμού, στον οποία θα προεδρεύει και θα έχει και την πλειοψηφία, παρακάμπτοντας έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και η προχειρότητα της μελέτης είναι ξεκάθαρη απόδειξη και έμμεση κυνική ομολογία ότι δεν ενδιαφέρεται για την όποια «ανάπτυξη» αλλά μόνο για την επανεκλογή του».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass