Σε φεστιβάλ στη Ρουμανία η Κοινή Δράση Μακρυχωριτών

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2014 18:42 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:28

 

   Το χορευτικό τμήμα της Κοινής Δράσης Μακρυχωριτών συμμετείχε στο 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών "CARPATICA" στην πόλη  Deva της Ρουμανίας.  Στην 7ήμερη παραμονή στην πόλη της Ρουμανίας παρουσίασε χορούς από όλη την Ελλάδα και φυσικά   τοπικούς χορούς, αναδεικνύοντας έτσι την παράδοση του Μακρυχωρίου και τον πλούσιο ελληνικό πολιτισμό.  Σε ένα φεστιβάλ γεμάτο από εμπειρίες, άριστη οργάνωση και τέλειο σχεδιασμό από τους διοργανωτές. Στο Φεστιβάλ  συμμετείχαν δέκα χορευτικά γκρουπ από 7 χώρες.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική αποστολή απέσπασε τις καλύτερες εντυπώσεις  παίρνοντας τον έπαινο της καλύτερης παρουσίας . Η αποστολή του χορευτικού τμήματος αποτελούνταν από 38 μέλη  με επικεφαλής τον ιερέα της ενορίας του Αποστόλου Θωμά Ιωάννη Τομαρά και την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου Πόπη Νάστου καθώς και τον χοροδιδάσκαλο Βαγγέλη Μάγειρα που είχε και την επιμέλεια του προγράμματος.  

   Η Κοινή Δράση Μακρυχωριτών ιδρύθηκε το 2011 από την ενορία του Αποστόλου Θωμά και το δραστήριο Σύλλογο  Γυναικών  Μακρυχωρίου. Υπό την αιγίδα της λειτουργούν πολλά τμήματα από διάφορες δραστηριότητες και μεταξύ αυτών και τα χορευτικά τμήματα που τα μέλη τους φθάνουν τα 130 όλων των ηλικιών. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε έχοντας σαν στόχο την προσφορά στους νέους και στις  νέες του χωριού, αλλά και άλλων ηλικιών  και την δυνατότητα να απολαμβάνουν τη συμμετοχή στις δραστηριότητες χωρίς οικονομική υποχρέωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass