Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Γιορτάζει ο προστάτης των εμπόρων

Σήμερα και αύριο στον Προφήτη Ηλία

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2021 21:40

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Με τις καθιερωμένες θρησκευτικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του απαραίτητου υγειονομικού πρωτοκόλλου και των περιοριστικών μέτρων πρόληψης κατά του Covid-19, γιορτάζει ο «προστάτης» των Εμπόρων - Επαγγελματιών της Ελασσόνας, ο Ιερός Ναός Προφήτη Ηλία, που βρίσκεται στον ομώνυμο κατάφυτο λόφο της Ελασσόνας και είναι «δεμένος» με την ιστορία, τις ανεξίτηλες μνήμες για σχολικές εξορμήσεις και περιπάτους και την καθημερινότητα της πόλης.


Χαρακτηριστικές οι εικόνες που αποτυπώνουν και καταγράφουν συχνά εδώ και χρόνια κάτοικοι και επισκέπτες της Ελασσόνας, φίλοι της φωτογραφίας και όχι μόνο, με την άποψη της πόλης της Ελασσόνας και του κάμπου της, από ψηλά, από τον λόφο του Προφήτη Ηλία.
Σήμερα, Δευτέρα 19 Ιουλίου (παραμονή της γιορτής του Προφήτη Ηλία), στις 7.30 το απόγευμα, θα τελεστεί πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία, ενώ στο τέλος του Εσπερινού θα ακολουθήσει το καθιερωμένο «κέρασμα» από τους «οικοδεσπότες» του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας, που εδώ και χρόνια φροντίζουν και επιμελούνται την εκκλησία και τις εκδηλώσεις της.
Ανήμερα της γιορτής, αύριο Τρίτη 20 Ιουλίου, το πρωί, θα τελεστεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Αναμένεται η παρουσία των αρχών της περιοχής, του εμπορικού κόσμου και δεκάδων προσκυνητών, που θα ανηφορίσουν, όπως κάθε χρόνο, στον λόφο του Προφήτη Ηλία.
Με σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση, η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας υπενθυμίζει το ετήσιο «ραντεβού» στον λόφο του Προφήτη Ηλία και καλεί τον εμπορικό κόσμο της περιοχής και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Επαρχίας Ελασσόνας να παρακολουθήσουν τις θρησκευτικές εκδηλώσεις και να τιμήσουν και φέτος τη μνήμη του «προστάτη» του εμπορικού κόσμου της Ελασσόνας.

Του Γιάννη Μουκίδη

Σχετικά Άρθρα