Η «ψυχρή λίμνη» χτύπησε χθες τον νομό Λάρισας

-Πτώση κολώνας της ΔΕΗ στην Ε.Ο. Λάρισας - Αθηνών βύθισε στο σκοτάδι συνοικίες της περιοχής

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2021 15:00
«Φούσκωσε» και ο Νεμπεγλεριώτης στη Νίκαια χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα «Φούσκωσε» και ο Νεμπεγλεριώτης στη Νίκαια χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα

Την πρώτη γεύση από το φαινόμενο «ψυχρή λίμνη», πήρε χθες ο νομός Λάρισας, με την εκδήλωση ισχυρής βροχόπτωσης, δυνατών ανέμων αλλά και χαλαζιού σε ορισμένες περιοχές.


Το φαινόμενο, με κύριο χαρακτηριστικό του, την απότομη και μεγάλη ποσότητα βροχής σε μικρό χρονικό διάστημα προκάλεσε σημαντικά προβλήματα, με τα πιο σοβαρά να εντοπίζονται στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν καταστροφές στο δίκτυο της ΔΕΗ.
Στη Λάρισα πτώση κολώνας της ΔΕΗ στην Εθνική Οδό Λάρισας-Αθηνών, βύθισε στο σκοτάδι για πολλές ώρες τμήματα συνοικιών της περιοχής, με συνεργεία του φορέα παροχής ενέργειας να προσπαθούν να την αποκαταστήσουν μέχρι και τις βραδινές ώρες.
Σε επιφυλακή ήταν η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Χρ. Καλομπάτσιο να βρίσκεται καθόλη τη διάρκεια της ημέρας σε συμβάντα που προκλήθηκαν από την καταιγίδα, αλλά και στη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο 7ο χλμ. της οδού Λάρισας - Βόλου.
Παράλληλα σε επιφυλακή ήταν και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Λαρισαίων, για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων, αλλά σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο στην πόλη της Λάρισας δεν σημειώθηκαν ζημιές.
Το φαινόμενο γνωστό ως «ψυχρή λίμνη», που προκάλεσε τις εκτεταμένες πλημμύρες σε Γερμανία και Βέλγιο, κινήθηκε από χθες προς τη χώρα μας και αναμένεται να συνεχιστεί με την ίδια ένταση και σήμερα στη Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες.
Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καλούνται οι πολίτες:
«Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων αλλά και προληπτικά.
Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους αλλά και προληπτικά.
Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων αλλά και προληπτικά (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
Να προφυλαχτούν αμέσως σε περίπτωση χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
Να ακολουθούν τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία, Πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία κ.ά.
Να ακολουθούν τις οδηγίες του Προειδοποιητικού Μηνύματος 112, εφόσον αποσταλεί στα κινητά τηλέφωνα.
Σε περιπτώσεις ανάγκης, οι πολίτες να επικοινωνούν με τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Αστυνομία τηλ. 100 – Πυροσβεστική τηλ. 199 -Αριθμός Επείγουσας Ανάγκης 112- ΕΚΑΒ 166)».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass