Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χιλιάδες διαδηλωτές κατά εμβολίου και Κυβέρνησης

ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ, ΕΨΑΛΑΝ ΤΟ «ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ» ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

Δημοσίευση: 22 Ιουλ 2021 21:00

Χιλιάδες Λαρισαίοι συμμετείχαν χθες βράδυ στη συγκέντρωση που διοργανώθηκε κατά του εμβολιασμού για τον περιορισμό της πανδημίας, αλλά γρήγορα προσέλαβε αντικυβερνητικό χαρακτήρα, με αφορμή και την απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα κατά του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη και του πολιτικού κόσμου, αποδοκιμάζοντας ακόμη και μητροπολίτες.


Κρατώντας ελληνικές σημαίες και σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας χιλιάδες Λαρισαίες, παρουσία επίσης μοναχών και γεροντισσών μονών των ΓΟΧ, όπως και μελών εθνικιστικών συλλόγων που συντεταγμένα βρέθηκαν στην Κεντρική πλατεία, ενώ με τα συνθήματά τους έδωσαν αντικυβερνητικό τόνο, τραγούδησαν τον Εθνικό ύμνο και έψαλαν το «Τη Υπερμάχω».
Με τον συντονιστή της εκδήλωσης λέγοντας πως «εμείς ήρθαμε από τον Βόλο» να καλωσορίζει τους συγκεντρωμένους «στην πανθεσσαλική συγκέντρωση για να διαδηλώσουμε για την ελευθερία μας» και το κοινό να φωνάζει συνθήματα κατά της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό ο Βολιώτης επαγγελματίας Γιάνν. Γρηγορίου σημειώνοντας το «δικαίωμα της επιλογής», λέγοντας «όχι στον φασισμό, όχι στον διχασμό», αλλά και «όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό».
Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΠΠΓΝΛ, Λ. Τσιάπαλης, κρατώντας μια σημαία του Ερυθρού Σταυρού, τόνισε την αντίθεσή του στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στο υγειονομικό προσωπικό για να δηλώσει πως θα διαμαρτυρηθεί πηγαίνοντας με τα πόδια στην Αθήνα.
Η Βολιώτισσα Ευαγγ. Μοσχάτου δηλώνοντας ότι εκπροσωπεί τις μητέρες τόνισε πως «στο σχολείο έγινε το πρώτο πείραμα». Ο απόστρατος της ΕΛ.ΑΣ. Θεοφ. Μπαλατσούκας τόνισε πως «είμαστε όλοι Έλληνες που μας κλέβουν ιερά και όσια» και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην «ιερή δήλωση για ενεργοποίηση του άρθρου 120» του Συντάγματος.
Άλλη ομιλήτρια τάχθηκε κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, η γερόντισσα Χριστονύμφη έψαλε το «Τη Υπερμάχω», ενώ ο μοναχός π. Θεωνάς κάλεσε τους συγκεντρωμένους να μην ακούνε τους κληρικούς που καλούνε σε εμβολιασμό.
Άλλος ομιλητής σημείωσε την αφερεγγυότητα του πολιτικού κόσμου με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ ο επικεφαλής του Πατριωτικού Συνδέσμου, Στ. Χάμος, τόνισε πως «η Λάρισα απόψε μίλησε», η συγκέντρωση αποτέλεσε ένα «ξεκάθαρο μήνυμα στους προδότες των Αθηνών», όπως προδότες χαρακτήρισε τους μητροπολίτες, τους πολιτικούς, αλλά και τους δημοσιογράφους, με το κοινό να φωνάζει υβριστικά συνθήματα και κατά των δημοσιογράφων.
Άλλος ομιλητής τόνισε το «όχι στον εθνικό διχασμό», ενώ ο δικηγόρος Δημ. Παπαδημόπουλος χαρακτήρισε τη συγκέντρωση «λαοσύναξη, μεγαλύτερη και από αυτή για το Μακεδονικό» προσθέτοντας ότι «η Πολιτεία είναι αδίστακτη», ενώ στηλίτευσε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία διαμαρτυρίας, ενώ ο συντονιστής της εκδήλωσης υπενθύμισε πως η επόμενη συγκέντρωση θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στον Βόλο.
Β.Κ.

Gallery άρθρου