Γέμισε νεκρά ψάρια ο Πηνειός

ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ - «ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ» ΔΗΛΩΣΕ Ο ΚΩΝ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΨΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ -ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ, ΕΝΩ ΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2021 21:03

Ενα νέο περιστατικό ρύπανσης του Πηνειού ποταμού, αυτήν τη φορά στο ύψος του Ευαγγελισμού

του Δήμου Τεμπών ερευνούν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και οι διωκτικές αρχές μετά και τον εντοπισμό νεκρών ψαριών. Μετά από καταγγελία ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κων. Αγοραστός, πλαισιωμένος από υπηρεσιακούς παράγοντες των Διευθύνσεων Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και αστυνομικούς του Α.Τ. Τεμπών, πραγματοποίησε χθες αυτοψία για να διαπιστώσει πως στο τμήμα του Πηνειού μεταξύ του Ευαγγελισμού και των Γόννων εκτός από τα νεκρά ψάρια (φωτ.) βρέθηκαν και «αποδέκτες» επιχειρήσεων (σ.σ. όπως ονομάζονται οι αγωγοί μετά τον βιολογικό καθαρισμό) να ρίχνουν λύματα στον ποταμό (φωτ.).
Το Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών διενεργεί προανάκριση με την Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας να ζητά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προκειμένου -μεταξύ άλλων- να διαπιστωθεί αν τα λύματα είναι και ρυπογόνα. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», από το Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών για εξηγήσεις κλήθηκαν χθες το μεσημέρι, εκπρόσωποι τριών επιχειρήσεων της περιοχής, ενώ Υπηρεσίες της Περιφέρειας αναμενόταν να προχωρήσουν χθες σε νέες δειγματοληψίες προκειμένου να επαναληφθούν οι εργαστηριακοί έλεγχοι.
ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΙ
«Ζήτησα από τις Υπηρεσίες μας να μην επιδείξουν καμία ανοχή» δήλωσε στην «Ε» ο Κων. Αγοραστός προσθέτοντας ότι «θα συνεχίσουν τους εντατικούς ελέγχους για τη λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών, τους οποίους διαθέτουν μετά τις παρεμβάσεις μας οι επιχειρήσεις, αλλά όλες οφείλουν να τους λειτουργούν κανονικά. Παράλληλα θα πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι και από τους εμπλεκόμενους Δήμους, οι οποίοι θα πρέπει να καθαιρέσουν τις πρόχειρες κατασκευές γιατί εμποδίζουν τη ροή του νερού. Το περιβάλλον είναι το κοινό μας σπίτι, ο πλανήτης έχει αποδείξει ότι είναι  ισχυρότερος από κάθε ον και όπως σε κάθε γωνιά του κόσμου είναι πλέον γνωστό, μας εκδικείται για τις καταστροφές. Αυτό πρέπει να το έχουν όλοι στο μυαλό τους και να κάνουν τη νόμιμη και σωστή διαχείριση των λυμάτων από τις επιχειρήσεις τους» καταλήγει ο κ. Αγοραστός.

Β.Κ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass