Τίμησαν την πολιούχο Φαρσάλων Αγία Παρασκευή

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΥΞΗ

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2021 18:03

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου
Με τη δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη κάτοικοι της επαρχίας Φαρσάλων, τίμησαν μεγαλοπρεπώς την εορτή της πολιούχου, Αγίας Παρασκευής.

Την παραμονή της εορτής πραγματοποιήθηκε Mέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου.
Φέτος δεν πραγματοποιήθηκε περιφορά της εικόνας, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια εκτός ναού, λόγω των μέτρων προστασίας και διάδοσης κατά του κορονοϊού. Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε Όρθρος και Πανηγυρική Θεία λειτουργία. Αξίζει να αναφερθεί ότι το διήμερο των θρησκευτικών εκδηλώσεων παρευρέθηκε προσκεκλημένος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Φαρσάλων “Ρωμανός ο Μελωδός” και έψαλε ο πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Θεσσαλονίκης κ. Χριστοδούλου Δημήτριος.
Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις παρέστησαν, η βουλευτής Λάρισας του ΚΙΝΑΛ κ. Ευαγγελία Λιακούλη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων κ. Κων/νος Δαμιανός, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Σοφία Χατζηπλή, Χρήστος Μπασαγιάννης, Σταύρος Κουλουλιός, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Κυριακή Παναγιωτοπούλου, Ευάγγελος Κατσιαούνης και οι τοπ. σύμβουλοι Φαρσάλων κ.κ. Κων/νος Βαρακλιώτης, Φωτεινή Πιτσάβα, Θανάσης Γεροβασίλης, η υποδιοικητής του ΑΤ Φαρσάλων κ. Ελένη Δαμιανού, ιερείς από τις ενορίες της επαρχίας και πλήθος κόσμου και πιστών.

 

ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ
Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια τελέστηκε προχθές ο Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας της Αγίας Παρασκευής στην Ερέτρια Φαρσάλων, από τον π. Κώστα, εφημέριο του ναού, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας.
Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Ανέστης Χατζηευφραιμίδης και ο δημοτικός σύμβουλος Φαρσάλων κ. Χριστόδουλος Παπαγεωργίου και πλήθος κόσμου, όπου θέλησαν να εορτάσουν την Ιερά Μνήμη Της Αγίας. Μοιράστηκαν στον κόσμο άρτος, γλυκά και αναψυκτικά.
Ανάλογες θρησκευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στην Αγία Παρασκευή Κρήνης Φαρσάλων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass