Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με κατάνυξη οι εκδηλώσεις για την Αγία Παρασκευή

ΣΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2021 17:05

Παρουσία πιστών και τηρουμένων όλων των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου.


Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους στη συνοικία Ιπποκράτη το πρωί τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Υψώματος της Αγίας και το απόγευμα ο μεθεόρτιος Εσπερινός, η Ιερά Παράκληση της Αγίας Παρασκευής και εν συνεχεία έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας πέριξ του Ιερού Ναού.
Με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Παρασκευής και στο παρεκκλήσι της Αγίας που βρίσκεται στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στο Καλοχώρι, στους Νερόμυλους Αγιάς και στο εκκλησάκι της Οσιομάρτυρος Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται δίπλα στον αιωνόβιο πλάτανο του χωριού, στο Καλαμάκι του Δήμου Κιλελέρ και στα Μεσάγγαλα.

 

ΣΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ
Οι μνήμες των Αγίων Παρασκευής και Παντελεήμονα, τιμώνται στο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Παντελεήμονα που βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης. Χθες Δευτέρα τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η προσκύνηση του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Παρασκευής, στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Παντελεήμονα και το απόγευμα ο Πανηγυρικός Εσπερινός προς τιμήν του Αγίου Παντελεήμονα με αρτοκλασία και θείο Κήρυγμα. Σήμερα Τρίτη θα τελεσθεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η προσκύνηση του Ι. Λειψάνου του Αγ. Παντελεήμονα με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα (7:30-10:00 το πρωί). Το απόγευμα στις 7:30, τέλεση Μεθεόρτιου Εσπερινού, Παράκληση προς τιμή του Αγίου Παντελεήμονα και Λιτανεία της Παλαιάς Θαυματουργού Εικόνος του Αγίου γύρω από το Παρεκκλήσιο. Όλες οι ιερές ακολουθίες θα τελεστούν στο παρεκκλήσιο του Αγίου Παντελεήμονα.

Gallery άρθρου